Κοτόπουλο με σπανάκι και πατάτες

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλου με baby σπανάκι σοτέ και προσούτο στο φούρνο

Συστατικά

  • 500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ. γλυκού φασκόμηλο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 350 gr baby πατάτες
  • 170 gr baby σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 6 φέτες προσούτο
  • 120 gr τριμμένη γραβιέρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, στέγνωσέ το καλά με χαρτί και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο, χωρίς να το αγγίζει απευθείας.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τις πατάτες, αφού τις κόψεις σε λεπτές φέτες, μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Ψήσε για τρία με τέσσερα λεπτά, γυρνώντας τες πλευρά και έπειτα πρόσθεσε το σπανάκι στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
  • Μάρανε για δύο λεπτά το σπανάκι και επίστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
  • Πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου βάλε μία φέτα προσούτο, μοίρασε το τριμμένο τυρί και ψήσε στο φούρνο για περίπου δύο λεπτά.

Read More

And More