Ράνια Τζίμα: «Δεν ασκεί καμία γοητεία πάνω μου η εμπλοκή με την πολιτική»

Ράνια Τζίμα: «Δεν ασκεί καμία γοητεία πάνω μου η εμπλοκή με την πολιτική» | tlife.gr

Η Ράνια Τζίμα δεν είναι με τίποτα αυτό που έχει κανείς στο μυαλό του όταν ακούει τη φράση «ξανθιά παρουσιάστρια από τη Θεσσαλονίκη». Ακούσαμε περισσότερο το όνομά της μέσα από τη σχέση και το γάμο της με τον Γαβριήλ Σακελαρίδη. Χαμηλών τόνων και οι δύο αλλά η σχέση της «δημοσιογράφου και του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού» δεν θα μπορούσε να μην κεντρίσει το ενδιαφέρον των media. Οι ίδιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν την οικογενειακή τους ευτυχία, μετά τον ερχομό της κόρης τους, μακριά από τα φώτα.

Φυσικά και τη δουλειά τους. Μ ετη Ράνια Τζίνα να παραμένει μία δυναμική δημοσιογράφος. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι ήδη «μπαρουτοκαπνισμένη», καλύπτοντας επί χρόνια απαιτητικά ρεπορτάζ σε πεζοδρόμια και δρόμους, έχει βγάλει πολλές αποκλειστικές ειδήσεις για την πολιτική επικαιρότητα και δηλώνει ανθεκτική σε πρόσωπα και καταστάσεις. Την ίδια στιγμή, η προσωπική της ζωή είναι κάτι που δεν πουλάει, δε διαφημίζει και σίγουρα δε διαπραγματεύεται. Είναι το προσωπικό της καταφύγιο, όπως, δηλαδή, οφείλει να είναι για κάθε άνθρωπο που πατάει γερά στα πόδια του. Ποζάροντας στον φωτογραφικό φακό του περιοδικού Glow μιλάει στον Οδυσσέα Μητσόπουλο για τη ζωή της.

Alpha Ρεπορτάζ» μια νέα εκπομπή με σένα και τον Σπύρο Λάμπρου στο τιμόνι. Με τι νούμερα τηλεθέασης θα είσαι ικανοποιημένη στο τέλος της σεζόν;

Οι παράγοντες που θα με κάνουν να νιώθω ικανοποιημένη είναι οι ίδιοι που θα ισχύουν και για τον Alpha, απ’ ότι ξέρουμε. Το πρώτο μέλημα όλων είναι να κάνουμε μια εκπομπή που θα αρέσει και θα εκφράζει όλη την ομάδα, μια εκπομπή που θα είναι ποιοτική. Ο Alpha είχε πάρα πολλά χρόνια να επενδύσει στην ενημέρωση σε αυτήν τη ζώνη -εάν δεν κάνω λάθος, το κάνει μετά από οχτώ χρόνια-, οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάμε να σταθούμε απέναντι σε πολύ καλά στημένα προϊόντα. Σε πολύ καλά στημένες ζώνες, που στο εύρος τους συμπεριλαμβάνονται τόσο αμιγώς ενημερωτικές όσο και ψυχαγωγικές. Δε θα βάλω ποσοτικό στόχο, διότι δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση. Πας να χτίσεις κάτι, το οποίο δεν υπάρχει.

Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλοί από τους συναδέλφους σου έχουν εμπλακεί με την πολιτική. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Είναι κάτι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου;

Η πολιτική είναι το πιο γοητευτικό πεδίο με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί -κατά τη γνώμη μου- ένας δημοσιογράφος. Αλλά καθαρά από τη σκοπιά του δημοσιογράφου. Αντιθέτως, δεν ασκεί καμία γοητεία πάνω μου η εμπλοκή με την πολιτική. Είναι σαν να μου λες να γίνω από δήμαρχος, κλητήρας. Δηλαδή, από εκεί που ελέγχω, να ελέγχομαι. Άρα, όχι, για μένα, αυτήν τη στιγμή αποκλείεται να έχει όλο αυτό κάποιο ενδιαφέρον. Βέβαια, δεν ανήκω σε αυτή τη μερίδα ανθρώπων που λένε «Κοίτα τι έλεγε! Ότι δε θα το κάνει ποτέ και τελικά μετά από 20 χρόνια τελικά το έκανε!». Οι άνθρωποι αλλάζουν. Συμβαίνουν πράγματα στις ζωές μας. Δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος που θα «κουνήσει το δαχτυλάκι» του και θα κάνει υποδείξεις. Την παρούσα, όμως, στιγμή δε μου φαίνεται καθόλου γοητευτικό.

Ως πιτσιρίκα, στη Θεσσαλονίκη, τι πρότυπα είχες; Ποιους ανθρώπους διάβαζες, τι παρακολουθούσες κι ενδεχομένως σε ποιον μπορεί να ήθελες να μοιάσεις;

Καταρχάς, στάθηκα πολύ τυχερή, γιατί η πρώτη μου δουλειά ήταν στην ΕΡΤ3, ένας χώρος που είναι μεγάλο σχολείο. Όλοι οι άνθρωποι εκεί, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, έχουν τεράστια εμπειρία. Δηλαδή, εάν αποφασίσουν ότι θέλουν να ασχοληθούν μαζί σου γιατί θέλουν να σου μάθουν πράγματα κι εσύ σαν άνθρωπος τους κερδίσεις, έχεις πάρα πολλά να μάθεις.

Φωτογραφία: Αλεξανδρος Ιωαννίδης

Styling: Δήμητρα Σπυροπούλου

Make up & Hair Artist: Πετρούλα Δουράμπεη 

READ more