Ρεκόρ στην αμόλυβδη: Αύριο θα υπάρχουν βενζινάδικα που θα πωλούν την βενζίνη 1,80!

‘Αμεσα θα φανούν πλέον οι επιτπώσεις από την κρίση στην Λιβύη στις τσέπες των Ελλήνων καταναλωτών. Η ήδη τσουχτερή τιμή της βενζίνης θα γίνει ακόμα πιο απλησίαστη αφού σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπόρους πετρελαιοειδών, αύριο θα φτάσει να πωλείται και 1,80 ευρώ το λίτρο!

‘Οπως δήλωσε στο Newsit, ο Γιώργος Μασσαλής – πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών καυσίμων, επιβεβαιώνονται με τον χειροτερο τρόπο οι προβλέψεις που είχε κάνει μέσω του Νewsit την περασμένη εβδομάδα.

“Η κρίση στη Μέση Ανατολή δυστυχώς επεκτείνεται. Αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου. Σήμερα ήδη η τιμή του brent ξεπέρασε τα 119 δολλάρια το βαρέλι. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί θα έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα”.

Και συνεχίζει: “Από εχθές ήδη οι τιμές αρχίζουν και ανεβαίνουν ως απόρροια των γεγονότων στη Μέση Ανατολή και στα ελληνικά δυιλιστήρια και απο αύριο έχουμε αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη των καυσίμων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η κατάσταση αυτή να σταματήσει το συντομότερο γιατί εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό που εκδηλώνεται τότε κανεις δεν μπορεί να προβλέψει τις αρνητικές συνέπειες.”

“Αύριο”, όπως υποστηρίζει ο κ. Μασσαλής, “η χαμηλότερη του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 83 λεπτά το λίτρο με αυξητικές τάσεις στην επαρχία όπου θα ξεπεράσει τα 90 λεπτά. Η αμόλυβδη βενζίνη, η χαμηλότερη τιμή θα είναι στο 1.60 το λίτρο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με την υψηλή τιμή να είναι στο 1,80. Δυστυχώς αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις θα συνεχιστούν καθώς η τάση είναι ανοδική. Αυριο τα δυιλιστήρια θα πωλούν ακριβότερα κατά 1 λεπτό του ευρώ την τιμή των καυσίμων και δυστυχώς αυτή η τάση θα είναι και μεθαύριο.

Διάβασε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Newsit!

Read More

And More