Ρένα Δούρου: Η ξανθιά δυναμική πολιτικός της αριστεράς. Είναι κόρη αστυνομικού και μεγάλωσε στο Αιγάλεω

Η Ρένα Δούρου δυναμική και φεμινίστρια κατάφερε σίγουρα μια μεγάλη νίκη στην περιφέρεια της Αττικής μετά από μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό της Γιάννη Σγουρό

Η Ρένα, γεννήθηκε πριν 39 χρόνια στο Αιγάλεω και όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στα “Καρντάσιαν”, δεν θέλει να κάνει τώρα ένα παιδί, αφού δεν θα ήταν καλή μάνα με το να φορτώσει το παιδί της στη μητέρα της… Δεν έχει παντρευτεί, έχει κάνει όμως σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της. “Είναι ένα πλαίσιο δέσμευσης, που σε κάνει να αναπνέιεις περισσότερο” δήλωσε στην ίδια εκπομπή.

Η Ρένα Δούρου, λαμπερή, όμορφη, φεμινίστρια και δυναμική είναι κόρη αστυνομικού και δεν διστάζει να δηλώνει ότι μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Με σπουδές στη Αγγλία τη Γαλλία και την Τουρκία αλλά “μαγκάκι” δεν διστάζει να πει σθεναρά τη γνώμη της και να συγκρουστεί με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν ακολούθησε ποτέ τα κομματικά πρότυπα της αρέσει το καλό φαγητό σε ωραία εστιατόρια, πίνει μπύρες με τις παρέες της και συνεχίζει να καπνίζει άσο σκέτο, όπως και τότε στο πανεπιστήμιο…

Η ίδια σχετικά με το επάγγελμα του μπαμπά της έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο Γιώργο Καραϊβάζ:

“Είναι καιρός να σταματήσουμε να θεωρούμε αξιοσημείωτο, ή περίεργο, το παιδί ενός αστυνομικού να ανήκει στο χώρο της Αριστεράς. Γιατί είναι η ίδια η πραγματικότητα που έχει ξεπεράσει παρωχημένες αντιλήψεις του παρελθόντος. Ο πατέρας μου δεν ήταν αριστερός. Ήταν όμως βαθιά δημοκράτης άνθρωπος, και στην επαγγελματική και στην κοινωνική του ζωή, και στον τρόπο που λειτουργούσε μέσα στην οικογένεια μας. Μας έμαθε να είμαστε ανεξάρτητοι και να πατάμε στα πόδια μας, να έχουμε πάντα άποψη και θέση και να παλεύουμε γι’ αυτή. Αν κάτι αντιπαθούσε ήταν την ιδιώτευση, το να μη σε νοιάζει τι συμβαίνει στην κοινωνία και να ασχολείσαι μόνο με το μικρόκοσμο σου”.


Στην κουζίνα της μαμάς της στο πατρικό της σπίτι στο Αιγάλεω

Μπορεί το θρίλερ για την περιφέρεια Αττικής να κράτησε μέχρι σχεδόν τις 02:00 τα ξημερώματα αλλά για τη Ρένα Δούρου και τους συνεργάτες της άξιζε τον κόπο. Γι’ αυτό και γιόρτασαν με χορούς και τραγούδια τη νίκη τους στις εκλογές.

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής, μάλιστα, ήταν η πρώτη που… έσυρε το χορό!

Read More

And More