Ριφιφί την Πρωτοχρονιά στον Δήμο Αθηναίων – Σήκωσαν υπολογιστές από τη Διεύθυνση Προμηθειών!

Παραβίαση του χώρου προμηθειών στο δήμο Αθηναίων τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, καταγγέλλει η νέα δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο φύλακας του χώρου ανέφερε πως οι διαρρήκτες αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές μαζί με τους σκληρούς δίσκους, καθώς και αποθηκευμένα ηλεκτρονικά στοιχεία. Συνεργάτες του νέου δημάρχου πιθανολογούν ότι στόχος των διαρρηκτών ήταν η αλληλογραφία που σχετίζεται με τις συμβάσεις προμηθειών που έχουν συναφθεί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με διεθνή διαγωνισμό.
Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Παλαιολόγου όχι πολύ μακριά από την κεντρική διοίκηση της Λιοσίων. Οι υπολογιστές εκλάπησαν από τα γραφεία της διευθύντριας και των τμηματαρχών. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα “προτιμήθηκαν”, ενώ υπήρχαν στη Διεύθυνση Προμηθειών και υπολογιστές νεώτερης γενιάς, άρα μεγαλύτερης οικονομικής αξίας. Αυτό οδηγεί τόσο το επιτελείο του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Καμίνη όσο και τις αστυνομικές αρχές που έχουν επιληφθεί των σχετικών ερευνών να εκτιμήσουν ότι δεν πρόκειται για συνήθη διάρρηξη.
Μάλιστα η Διεύθυνση Προμηθειών διαθέτει φύλακες. Δεν φυλάσσεται όμως από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο ο φύλακας που είχε βάρδια το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς δεν πήγε στο πόστο του. Επικαλέστηκε ασθένεια, για την οποία όμως δεν ειδοποίησε κανέναν! Ο συνάδελφος του που πήγε να τον αντικαταστήσει στη βάρδια την Πρωτοχρονιά βρήκε τη Διεύθυνση αφύλακτη και διαπίστωσε την παραβίαση του χώρου.
Έχει ήδη προαναγγελθεί ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθούν ευθύνες και παραλείψεις μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων ενώ έχουν υποβληθεί και μηνύσεις.

Read More

And More