Ριχάρδος: Το μυστικό της χρυσής επιτυχίας

Τα Ριχάρδος Ενεχυροδανειστήρια κάνουν την εμφάνισή τους το 2011 και σήμερα μετρούν περισσότερα από 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Το μυστικό κρύβεται στο τρίπτυχο Ασφάλεια – Μέγεθος Εταιρίας – Ειδίκευση…
“Προσφέρουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια στον κόσμο, ειδικά στο ενέχυρο. Εμπιστεύονται τα μαγαζιά μας διότι η επιχείρηση είναι μεγάλη και δεν έχει φόβο να χαθούν τα ενέχυρα“.

Συνήθως, όταν βάζεις κάτι ενέχυρο θέλεις να επιστρέψεις κάποια στιγμή και να πάρεις πίσω το κόσμημα που έχεις βάλει ενέχυρο. Ένα μικρότερο κατάστημα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει λίγο αργότερα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τα ενέχυρα να χαθούν. Τα 100 καταστήματα Ριχάρδος – Ενεχυροδανειστήρια αποτελούν ασφαλιστική δικλείδα και αυτό είναι το ένα μέρος που ορίζει την μεγάλη αυτή επιτυχία.

“Τα Ριχάρδος – Ενεχυροδανειστήρια προσφέρουν την ασφάλεια ότι θα πάρεις πίσω ό,τι έχεις βάλει ενέχυρο.” Κι αυτό είναι σημαντικό.

“Είναι μια εταιρία που το μέγεθός της την καθιστά μη ανταγωνίσιμη στην Ελλάδα. Ξεκίνησα το 2011 και έχω ξεπεράσει πια τα 100 καταστήματα στην Ελλάδα. Έχω ανοίξει και στο εξωτερικό.”

Ξεκίνησε με εισαγωγές υλικών για κατασκευαστές κοσμημάτων. Υλικά αργυροχρυσοχοϊας, πολύτιμοι λίθοι, μέταλλα από το εξωτερικό και αρκετά καταστήματα στο Σύνταγμα για πολλά χρόνια. “Είχα πολλά μαγαζιά στο Σύνταγμα. Και μετά, αφού έκλεισα αυτά τα μαγαζιά, αποφάσισα το 2011 να κάνω τα ενεχυροδανειστήρια. Στα οποία δίναμε μεγάλη προσοχή και σημασία στους πελάτες, οπότε συνεχώς κερδίζαμε όλο και περισσότερους πελάτες λόγω του ότι τους περιποιηθήκαμε κι ένιωσαν ασφάλεια.”

Η εταιρία μεγάλωσε, το brand έγινε γνωστό και η επιτυχία συνεχίζεται…

Πρόσφατα, στο κατάστημα της Πατησίων 4 ξεκίνησαν να πωλούνται second hand ασημένια κοσμήματα σε εντυπωσιακές τιμές (δες εδώ).
“Στο ένα μόνο κατάστημα, που είναι Πατησίων 4, βάλαμε τώρα ασημένια κοσμήματα και σε λίγες μέρες θα έχουμε και χρυσά κοσμήματα. Και για λιανική πώληση. Κι επειδή θα είναι second hand κοσμήματα θα έχει ο κόσμος την ευκαιρία να τα πάρει στη μισή τιμή περίπου.”

Και το επόμενο βήμα; “Αυτό που στοχεύω να κάνω και θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό είναι ένα τεράστιο κατάστημα – ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε ένα τύπου αμερικάνικο ενεχυροδανειστήριο όπου θα αγοράζουμε και θα πουλάμε τα πάντα. Δηλαδή όχι μόνο κοσμήματα, αλλά και έπιπλα, αυτοκίνητα, τρακτέρ, μηχανήματα, πορσελάνες, ηλεκτρικά είδη, οτιδήποτε. Θα μπορεί κανείς από το σπίτι του να τα ρευστοποιήσει, όπως και να αγοράσει για τον εαυτό του κάτι σε καλή κατάσταση με τα μισά λεφτά. Θα γίνονται αγωραπωλησίες από τα πάντα.”

Και να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι τα Ριχάρδος – Ενεχυροδανειστήρια δεν αγοράζουν μόνο χρυσό, αλλά και ασήμι.
“Είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε τόσο ψηλά το ασήμι. Οι περισσότεροι ούτε καν το αγοράζουν. Εμείς αγοράζουμε κι ασήμι πάρα πολύ.”

Κι αυτό μας οδηγεί στο τρίτο στοιχείο που ολοκληρώνει την επιτυχία. Την ειδίκευση. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. “Έχουμε ειδικούς στα διαμάντια, ειδικούς στα ρολόγια, ανθρώπους που ειδικεύονται. Τα μικρά μαγαζιά δεν έχουν διαμαντολόγο μέσα και ο πελάτης ακούει μόνο την τιμή του χρυσού. Ενώ μπορεί το διαμάντι να κάνει μια περιουσία. Εμείς έχουμε τους ειδικούς, λέμε ξεχωριστά την τιμή του διαμαντιού, ξεχωριστά την τιμή του χρυσού. Γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κι ακριβά κοσμήματα, δεν είναι μόνο τα κοσμήματα τα συνηθισμένα. Πρέπει να υπάρχουν υποδομές. Δεν είναι στην τύχη αυτά.”

Από ότι φαίνεται, προφανώς και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Κι όπως χαρακτηριστικά λέει κι ο ίδιος: “Κάτι προσφέρουμε παραπάνω για να έχουμε καταφέρει να μεγαλώσει τόσο η εταιρία”.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε “κλικ” εδώ…