Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Επίσημη πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες για τον Λιγνάδη! [pics]

Πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες στο Πάνθεον για τον “Ρωμαίο και Ιουλιέτα” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον με πρωταγωνιστές τον 16χρονο Γιάννη Τσουμαράκη, και την 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου.

Το “παρών” στη λαμπερή βραδιά έδωσε πλήθος κόσμου από το καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο: Ανάμεσά τους ήταν οι: Ελένη Φουρέιρα, η Ναταλία Δραγούμη, η Λίνα Δρούγκα, η Ανθή Σαλαγκούδη, ο Γιώργος Λιάγκας, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με τα παιδιά τους, η Έλενα Ακρίτα με τον σύζυγό της και πολλοί ακόμη.

Αυτή τη φορά, ο πολυσχιδής Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει κάτι παράτολμο που δεν έχει ξαναγίνει: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, θα τους παίξουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία, στην οποία ήταν και οι πραγματικοί ήρωες του έργου. Την ηλικία της αθωότητας αλλά και της απολυτότητας του συναισθήματος.

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων παιδιών ερασιτεχνών ηθοποιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: Της αγνότητας, της δύναμης, αλλά και της απολυτότητας του εφηβικού έρωτα από τη μία, τον φαρισαϊκόκαθωσπρεπισμό,τον υποκριτικό ρεαλισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος υποδύεται την παραμάνα της Ιουλιέτας!

Ο Δημήτρης Πιατάς ενσαρκώνει τον πατέρα Λαυρέντιο και μητέρα της Ιουλιέτας είναι η Ελισάβετ Μουτάφη…

Δες φωτογραφίες:

Λίνα Δρούγκα, Ανθή Σαλαγκούδη

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Στάθης Ψάλτης

Ελισάβετ Μουτάφη, Μαριάννα Τουμασάτου

Ελένη Φουρέιρα

Ναταλία Δραγούμη

Δημήτρης Λιγνάδης, Γιώργος Γιαννόπουλος

Ο Στάθης Ψάλτης με την Χριστίνα του

Πάνος Μουζουράκης

Οι πρωταγωνιστές με τον Ρένο Ρώτα και τον Μάριο Αθανασίου

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Δραγούμη, Δημήτρης Πιατάς

Θάνος Καληώρας με την σύντροφό του

Όλγα Πηλιάκη, Στέλιος Χανταμπάκης

Φωτογραφίες: ndp photos, Πέτρος Χόντος

Read More

And More