Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Ο πατέρας της Ιλένιας μιλά για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο!

Μπορεί να ήταν ο στιχουργός που έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας όμως αυτό που τελικά του κατέστρεψε την καριέρα. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε μια συνέντευξη στη «Freddo» και στη Σάσα Σταμάτη, μιλάει για τον ύμνο, τον πόλεμο που δέχτηκε, την κόρη του Ιλένια αλλά και τον σύντροφό της Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Ο γνωστός τραγουδιστής λέει πώς προέκυψε και έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας
«Το Σεπτέμβρη του ΄82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη και γινόταν αναφορά σ ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια τα οποία τα έδωσα σ ένα παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι «Νέα Δημοκρατία». Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά».

Αποκαλυπτικός και ειλικρινής δεν διστάζει να αποκαλύψει τον πόλεμο που δέχτηκε, ο οποίος του κόστισε πολύ επαγγελματικά. «Εγώ ήμουν μέλος της ΕΡΕ από το 1963, στη συνέχεια ήρθε η χούντα καταργήθηκαν τα κόμματα, και από το 1974 είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχα ενοχλήσει πολιτικά κανένα χώρο, όμως με την έλευση του ΠΑΣΟΚ το 1981 σταμάτησε κάθε τρόπος επικοινωνίας μου προς το κοινό και ταυτόχρονα όλοι οι δίσκοι μου, που βρίσκονταν στις δισκοθήκες της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ καταστράφηκαν. Μου έκαναν πόλεμο και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί. Δεν έχω μετανιώσει που έγραψα τον ύμνο και θα το ξαναέκανα. Ουσιαστικά η καλλιτεχνική μου καριέρα, από το 1983 και μετά τελείωσε διότι δεν είχα βήμα επειδή με θεωρούσαν δεξιό».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για την γνωριμία του με την οικογένεια Καραμανλή
. «Συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή στο σπίτι της αδελφής του, της Αντιγόνης Λιάπη στα Βόρεια Προάστια και έκτοτε αρκετές φορές είτε στο κόμμα είτε σε διάφορες συγκεντρώσεις που έκανε η Μακεδονική Εστία. Είχε την στόφα του ηγέτη. Λιγομίλητος, αυστηρός μ ένα χαμόγελο που δύσκολα έβγαινε αλλά όταν χαμογελούσε το έκανε αληθινά. Με τον ανιψιό του Κώστα Καραμανλή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και μέσα από τη νεολαία του κόμματος. Είναι προσιτός και θα έλεγα ένας άνθρωπος που λες «Αυτός κάνει για φίλος», επειδή σου δείχνει εμπιστοσύνη και αυτό ίσως είναι κάτι που το πλήρωσε».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα αυτή την στιγμή. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα και πιστεύω ότι σίγουρα θα ξεπεράσει την κρίση και θα διαδραματίσει ξανά σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας».

Σε ότι έχει να κάνει με τους τρεις υποψήφιους η γνώμη του είναι ξεκάθαρη.
«Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον γνωρίζω από το 1982 όταν ανέλαβε την ηγεσία της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια εποχή γνώρισα και τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και πολλά από τα παιδιά που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στο κόμμα. Η πρώτη μου επιλογή είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί έχει οργανωτικό ταλέντο οπότε μπορεί να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις ενώ ταυτόχρονα έχει την πείρα για να ηγηθεί του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια εξαιρετική επίσης επιλογή γιατί απέδειξε με την στάση του ότι μπορεί να φέρει σε πέρας επιτυχώς ρόλους και καθήκοντα που του ανατίθεται. Ο Άδωνις είναι ένας νέος άνθρωπος που δεν προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας όμως και αυτός είναι ειλικρινής έχει ικανότητες και είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προέρχεται από πολιτική οικογένεια όμως δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να κάνει γιατί δεν του δόθηκαν ευκαιρίες πέραν του ότι είναι περιφερειάρχης. Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει όραμα».

Mε την Ιλένια κάποια χρόνια πριν

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είναι παντρεμένος με την Αμαλία και έχουν τρία παιδιά τον Αλέξανδρο την Ιλένια και την Μάρθα. Για την Ιλένια που είναι και στην τηλεόραση, είπε: «Η Ιλένια είναι ένα παιδί με ικανότητες, με ήθος, πολύ συναισθηματική και εσωστρεφής. Βάζει στόχους, απογοητεύεται εύκολα αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ οι γονείς, ώστε να την βοηθάμε να ξεπερνάει απογοητεύσεις και δυσκολίες και να μπορεί να προχωράει για να πετύχει τους στόχους της».

Δεν αρνήθηκε να πει και δύο λόγια για τον σύντροφο της κόρης του τον Δημήτρη Ουγγαρέζο που ήδη έχει γνωρίσει. «Ο Δημήτρης είναι ένα εξαιρετικό παιδί, μορφωμένο με ήθος και πίσω από αυτό το πρόσωπο υπάρχει παιδεία και μια οικογένεια με πραγματική αγάπη».

Read More

And More