Ρόμπερτ Πάουελ: Στην Ελλάδα ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ”! [pic]

Στην Ελλάδα για γυρίσματα βρίσκεται ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ“. Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πιο επιτυχημένος “Ιησούς” της μικρής οθόνης, που κάθε Πάσχα καθηλώνει εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές μέσα από τη μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι, ήρθε στη χώρα μας για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη.

Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας έχουν αρχίσει ήδη στη Σαλαμίνα, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στο νησί του Σαρωνικού.

Δύο εκπαιδευτικοί της Σαλαμίνας, η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, ύστερα από έρευνα που κράτησε χρόνια, συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία, ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου, προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στο σελιλόιντ με κάθε λεπτομέρεια.

Η εκπαιδευτικός Βάσω Θεοδωρακοπούλου, μάλιστα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια selfie με τον 73χρονο Βρετανό ηθοποιό κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς τη Σαλαμίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Ρόμπερτ Πάουελ και Φώτης Κωνσταντινίδης συνδέονται με προσωπική φιλία, ενώ είχαν συνεργαστεί ξανά το 2015.

Read More

And More