Καταδικάστηκε, απαγχονίστηκε και μετά από 90 χρόνια δικαιώθηκε!

Ο Colin Campbell Ross καταδικάστηκε σε απαγχονισμό τον Απρίλιο του 1922. Ο λόγος ήταν γιατί το δικαστήριο της Αυστραλίας τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της 12χρονης Alma Tirtschke που έγινε τον Δεκέμβριο του 1921.

Ο Ross τότε υποστήριζε ότι ήταν αθώος αλλά προφανώς κανένας δεν τον άκουσε. Μετά απο πολύχρονες έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι οι τρίχες, που βρέθηκαν επάνω του δεν ανήκαν στο θύμα, οι οποίες ήταν το μοναδικό στοιχείο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίκη και η καταδίκη του. Μετά από 90 χρόνια λοιπόν, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε, δικαιώθηκε!

Το πρωί της Δευτέρας ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης θα παραδώσει τα οστά του στους απογόνους του για να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του. Η μητέρα του Ross είχε ζητήσει τότε να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στο γιο της, αλλά οι αρχές το είχαν αρνηθεί.

Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε“, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ετικέτες

Read More

And More