Ο συνδυασμός ροδάκινο, μπισκότο και γιαούρτι όχι μόνο θα συναρπάσει τον ουρανίσκο σου αλλά θα τον φτάσει στο απόλυτο σημείο της απόλαυσης!
θερμίδες: 261
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γέμιση
- 4 φλιτζάνια φέτες ροδάκινα καθαρισμένα
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού μικρά φύλλα βασιλικού
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- Για τη ζύμη
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι χαμηλό σε λιπαρά ξινόγαλα
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 3/4 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να φτιάξεις τη γέμιση βάλε τα ροδάκινα, 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, βασιλικό και το χυμό σε ένα μπολ και άφησέ τα για 1 ώρα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °.
- Μέτρησε προσεκτικά το αλεύρι.
- Σε ένα μπολ βάλε το το αλεύρι, 7 κουταλιές ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.
- Ρίξε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι και τρίψε με τα χέρια σου να γίνει ψίχουλα.
- Πρόσθεσε το ξινόγαλα και ανακάτεψε με ένα πιρούνι (μην το παρακάνεις).
- Βάλε τη ζύμη με ένα κουτάλι σε ένα ταψί στρογγυλό που έχεις ψεκάσει από πριν με σπρέι μαγειρικής.
- Περίχυσε τη ζύμη με το γάλα.
- Πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
- Ψήσε στους 200 ° C για 23 λεπτά και άφησε το για 5 λεπτά μέσα στο ταψί να κρυώσει.
- Αφαίρεσε την πίτα από το ταψί για να κρυώσει τελείως.
- Κόψε την πίτα σε 12 κομμάτια και συμπλήρωσε στο καθένα 1/3 φλιτζάνι μίγμα ροδάκινο και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ