Σ. Αλαφούζος: Το ταξίδι στις Κάννες και η διεθνής βράβευση!

Ο Σωκράτης Αλαφούζος σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στη μικρού μήκους ταινία “Μικρός Βασιλιάς” η οποία είχε τρεις υποψηφιότητες σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ! Λίγο πριν η ταινία ξεκινήσει το “ταξίδι” της, ο δημιουργός της μίλησε στο TLIFE. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα για τις ελληνικές παραγωγές σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

“Πρόκειται για μια αφήγηση ενός ανθρώπου που ξεκινά από την παιδική του ηλικία, όπου συνέβη κάποιο περιστατικό που επηρέασε την μετέπειτα συμπεριφορά του. Βλέπουμε να υπάρχει ένας καταπιεσμένος θυμός στον πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν εκφράζεται στη ζωή του. Εξωτερικά είναι ένα “καλό” παιδί που λειτουργεί κανονικά, αλλά αυτός ο θυμός “φωλιάζει” μέσα του και μεγαλώνει. Όταν συμβαίνει κάτι στη ζωή του, αυτός ο θυμός βγαίνει μπρος τα έξω και αλλάζουν τα δεδομένα στη ζωή του”, περιγράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής δραματικής ταινίας μικρού μήκους στο European Independent Film Festival, που διεξήχθη στο Παρίσι από τις 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2012. Ακόμη, η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μικρού μήκους και για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε ξενόγλωσση ταινία, στο Madrid Internatiοnal Film Festival, που διεξήχθη 6-9 Ιουνίου 2012.

Mετά το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ-AUDIENCE’S CHOICE AWARD, που έλαβε στο 60°N Os internasjonale filmfestival στην Νορβηγία, έλαβε και δεύτερη διεθνή διάκριση.

“Με πολύ χαρά και περηφάνια θέλω να σας πληροφορήσω για το 2ο Διεθνές Βραβείο για την ταινία μου “Μικρός Βασιλιάς” (Little King). Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην Μαδρίτη με τίμησαν με το Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΝΟΓΛΩΣΗ ΤΑΙΝΙΑ – BEST ACTOR IN A ROLE NOT OF THE ENGLISH LANGUAGES στο Madrid International Film Festival”, έγραψε γεμάτος χαρά ο Σωκράτης στη σελίδα του στο facebook!

Η δουλειά του βρήκε ανταπόκριση, οι κόποι του δικαιώθηκαν και φυσικά οι αναμνήσεις που απέκτησε από το ταξίδι του στο εξωτερικό είναι ανεκτίμητες. Κάποιες από αυτές τις μοιράστηκε με τους φίλους του ανεβάζοντας φωτογραφίες στη σελίδα του, όπως το ταξίδι τους στις Κάννες!

“Το Φεστιβάλ των Καννών είναι μια εκπληκτική εμπειρία, που δεν θυμίζει τίποτα από ότι μέχρι τώρα έχω δει στην ζωή μου! Χιλιάδες άνθρωποι, που όλοι έχουν κάτι κοινό… τον κινηματογράφο! Το σίγουρο είναι ότι ο “Mikros Vasilias” κι εγώ, θα φύγουμε με πολλές εμπειρίες από εδώ!”, τονίζει ο ηθοποιός.

“Me and Marylin…. στις Κάννες! Η Μαίριλυν είναι παντού εδώ… δεν την χάνεις…. και είπα να σβήσουμε μαζί το κερί για τα 65 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών…!”

Με τον Cuba Gooding Jr. στις Κάννες… “Απλός, ανθρώπινος, φιλικός, χωρίς περιττή σπουδαιότητα… Αισθάνομαι τυχερός που τον γνώρισα…”, αναφέρει ο Σωκράτης.

Read More

And More