Σ. Φυντανίδης: “Αν έπαιρνα 45.000 την εκπομπή θα ήμουν στις Μπαχάμες”!

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης μίλησε για την πορεία του στο χώρο της δημοσιογραφίας, την Κρατική τηλεόραση, την Ελευθεροτυπία, αλλά και την περιπέτεια που είχε σε νεαρή ηλικία.

Είναι ίσως ο μόνος δημοσιογράφος που έχει συμπληρώσει 52 χρόνια στην δημοσιογραφία. Συντάκτης στις εφημερίδες Έθνος και Απογευματινή και στην συνέχεια διευθυντής της Ελευθεροτυπίας. Ο κ. Φυντανίδης ανέφερε πως από τη δουλειά του έχει αποκομίσει πολλά, αλλά όχι χρήματα, δεδομένου ότι ακόμα ζει στο ενοίκιο.
Απαντώντας σε όσους τον θέλουν να παίρνει αστρονομικά χρηματικά ποσά, ως μισθόυς στην Κρατική τηλεόραση, ο ίδιος μίλησε στο “ΕΓΩ” και είπε το εξής: “Έλεγαν ότι έπαιρνα 45.000 ευρώ την εκπομπή. Για όνομα του Θεού! Αν έπαιρνα 45 χιλιάρικα την εκπομπή, δεν θα ήμουν εδώ, αλλά στις Μπαχάμες!”. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τον ενοχλέι που η Kρατική τηλεόραση δίνει έμφαση στο ποδόσφαιρο και την Eurovision. “Ναι και το έχω πει. Την Eurovision την “κατέβασαν” για το ποδόσφαιρο μου είπαν ότι είχαν κάνει συμβόλαια από πρόπερσι. Το τραγικό στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε το χειρότερο ποδόσφαιρο και δώδεκα ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό. Η Αγγλία, που είναι η Μέκκα του ποδοσφαίρου, δεν έχει ούτε μία αθλητική εφημερίδα! Εδώ ντοπάρουν συνέχεια τον κόσμο”, δήλωσε.
Παράλληλα, ο Σεραφείμ Φυντανίδης αποκάλυψε την περιπέτεια που έζησε σε νεαρή ηλικία: “Σε ηλικία 16 ετών, με πυροβόλησε ο καλύτερός μου φίλος μες στην κουζίνα του σπιτιού μου, την ημέρα των γενεθλίων μου. Με κοινώνησαν γιατί πίστευαν ότι θα πέθαινα, αλλά σώθηκα! Έχω δει τον Χάρο με τα μάτια μου”, είπε.
Όσον αφορά την οικογένειά του και τον γιο του, ο ίδιος δήλωσε το εξής: “Ο γιος μου με ξανάκανε παιδί. Με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Είμαι εντελώς και τελείως χαζομπαμπάς”.
Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως αγαπά πολύ την Ελευθεροτυπία. “Είναι δυνατόν να μην την πονάω, να μην την αγαπάω; Επί 31 χρόνια, ήμουν διευθυντής της. Ξεκινήσαμε από το τίποτα και γίναμε μια καλή εφημερίδα, η οποία έφερε τον πλουραλισμό… Στην ζωή μου ποτέ δεν υπήρξα δογματιστής, γι’ αυτό και στη ζωή μου δεν έχω ενταχθεί πουθενά, παρά μόνον στην Ένωση Συντακτών”, σημείωσε.

Read More

And More