Σ. Ρουβάς: Στην απονομή των βραβείων για τους Καλύτερους Μαραθωνοδρόμους! Φωτογραφίες

Λίγο πριν τη διεξαγωγή του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου πραγματοποίησαν ένα ξεχωριστό gala για να τιμήσουν και να βραβεύσουν τους Καλύτερους Μαραθωνοδρόμους του Κόσμου.

Η εκδήλωση έγινε χθες βράδυ στο Κολλέγιο Αθηνών και εκεί έδωσαν το «παρών» πολλοί άνθρωποι από τον αθλητικό, επιχειρηματικό, αλλά και καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν η πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Σάκης Ρουβάς και πολλοί άλλοι.

Μάλιστα, ο Σάκης Ρουβάς έκανε και την απονομή των Βραβείων που έχουν καθιερώσει από κοινού, η Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και ο ΣΕΓΑΣ, στον Καλύτερο και την Καλύτερη Μαραθωνοδρόμο του Κόσμου για το 2013.

Ο αθλητής που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες στο φετινό Μαραθώνιο του Βερολίνου, ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Wilson Kipsang, αναδείχθηκε κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς. Ο Κενυάτης είχε σκληρό συναγωνισμό, καθώς φιναλίστ ήταν ακόμη ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Μόσχας Stephen Kiprotich. «Είμαι ευτυχής, διότι είναι ένα εξαιρετικό βραβείο, το οποίο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα και πιστεύω ότι θα δώσει κίνητρο και σε άλλους αθλητές», είπε ο Kipsang που παρέλαβε το βραβείο από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Μόσχας και νικήτρια ένα χρόνο πριν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Edna Kiplagat, αναδείχθηκε κορυφαία μαραθωνοδρόμος της χρονιάς. Το βραβείο στην Κενυάτισσα απένειμε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Σπύρος Φωκάς. «Είμαι ευτυχισμένη που αναδείχθηκα κορυφαία αθλήτρια», είπε η Kiplagat, που επικράτησε έναντι της Priscah Jeptoo.

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Οι Καλύτεροι Μαραθωνοδρόμοι, υποψήφιοι για τα Βραβεία

Η απονομή στον Καλύτερο Μραθωνοδρόμο Wilson Kipsang

Σάκης Ρουβάς

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Read More

And More