Σάκης Ρουβάς: Κοντά στους πληγέντες – Το πρώτο μήνυμα μετά την φωτιά που απείλησε και το σπίτι του

Η Ελλάδα πενθεί για τους 80 νεκρούς -τόσοι είναι μέχρι στιγμής- που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Αττική. Στους ανθρώπους που έζησαν την τραγωδία από πρώτο χέρι ήταν και ο Σάκης Ρουβάς. Παρόλο που απουσίαζε α΄πό την πρωτευούσα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν στο σπίτι η μισή του οικογένεια. Ο κίνδυνος για εκείνος ξεπεράστηκε και μετρούν μόνο υλικές ζημιές αφού οι φλόγες κατέτρεψαν μέρος της κατοικίας του καλλιτεχνη στο Νέο Βουτζά. Ο ίδιος όμως θρηνεί για τους γείτονές του, για τους ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

“Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας που έχει συμβεί στον τόπο μας. Βλέπω την περιοχή που ζω συγκλονίζομαι και θρηνώ για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους”, γράφει ο Σάκης Ρουβάς. “Ας είμαστε ενωμένοι. Από το κέντρο αιμοδοσίας όπου βρέθηκα με ενημέρωσαν ότι η ανάγκη για αίμα εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Όποιος μπορεί ας σπεύσει”, συνεχίζει δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάκης Ρουβάς μας δείχνει έμπρακτα την πίστη του στον εθελοντισμό και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η αλληλεγγύη σε αυτές τις ώρες είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει τις συνθήκες λίγο πιο εύκολες για τους πληγέντες.

https://instagram.com/p/BlpzmbZF6lt/

Read More

And More