Σάκης Ρουβάς: Τίμησε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην επίσημη πρεμιέρα του στο Εθνικό Θέατρο! [pics]

Επίσημη πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο με το περίφημο «καταραμένο» έργο του Σαίξπηρ «Μακμπέθ» έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τη σκηνοθεσία της παράστασης. Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης και ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή με τους Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μια σειρά ακόμη ταλαντούχων ηθοποιών και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το «παρών» στη βραδιά για να τον τιμήσουν έδωσαν πολλοί επώνυμοι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου, ανάμεσα στους οποίους ήταν φυσικά και ο Σάκης Ρουβάς. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ γνωρίζει προσωπικά τον Δημήτρη Λιγνάδη και έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί του.

Χρύσανθος Πανάς, Σάκης Ρουβάς, Φωκάς Ευαγγελινός

Οι δυο τους μάλιστα, συναντήθηκαν μετά το τέλος της παράστασης και φωτογραφήθηκαν μαζί στα παρασκήνια, όπου βρέθηκε ο Σάκης για να συγχαρεί τον καλό του φίλο.

Σάκης Ρουβάς, Δημήτρης Λιγνάδης, Χρύσανθος Πανάς

Μιμή Ντενίση, Σάκης Ρουβάς

Σάκης Ρουβάς, Δημήτρης Λιγνάδης

 

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Ο «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ είναι ένα «παραμύθι» για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά, και ήρθε στο Εθνικό Θέατρο σε μία μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Γραμμένο σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από τον φόβο, το φως από το σκοτάδι. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος, μήπως αυτή χαθεί, οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκώτου βασιλιά Ντάνκαν. Επιστρέφει νικητής και διψασμένος για εξουσία. Υποκινείται από τη σύζυγό του αλλά και από το Πεπρωμένο του. Τρεις μάγισσες του έχουν δώσει το στίγμα της μοίρας του: είναι γραπτό του να γίνει βασιλιάς. Η δίχως όριο φιλοδοξία του τον οδηγεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ένας φόνος οδηγεί σε έναν επόμενο. Η πτώση θα είναι το ίδιο ηχηρή.

Συντελεστές της παράστασης: Νίκος Χατζόπουλος (μετάφραση), Δημήτρης Λιγνάδης (σκηνοθεσία), Εύα Νάθενα (σκηνικά, κοστούμια), Μίνως Μάτσας (μουσική και σχεδιασμός ήχου), Χριστίνα Θανάσουλα (φωτισμοί), Θανάσης Ακοκκαλίδης (κίνηση).

Παίζουν: Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκoς, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Φωτογραφίες: ndp

Read More

And More