Ρολό γαλοπούλας με γέμιση μανιταριών

95 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα που ταιριάζει στη δίαιτά σου. Περιέχει μια πεντανόστιμη σάλτσα δαμάσκηνων.
Θερμίδες: 275/ μερίδες

Συστατικά

  • 4κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 στήθος γαλοπούλας (περίπου 700γρ.) χωρίς τα κόκκαλα
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (χωριστά)
  • 2κ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας soy sauce
  • 3κ. σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1+1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 3/4κ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2φλ. φέτες κρεμμυδιού
  • 2+1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4φλ. λευκό κρασί
  • 1κ. σούπας ζωμό κοτόπουλου
  • 1κ. σούπας καλαμποκάλευρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, 1 σκελίδα σκόρδο και χτύπησέ τα.
  • Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ρίξε με 2κ. σούπας λάδι.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το μείγμα μανιταριών, 1κ. σούπας θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας, 1/2κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Όταν απορροφηθεί όλο το υγρό σβήσε το μάτι.
  • Πρόσθεσε μέσα 1κ. σούπας μαρμελάδα και άφησέ το να κρυώσει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Τοποθέτησε τη γαλοπούλα επάνω σε ένα ξύλο κοπής.
  • Στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθέτησε μια μεμβράνη πάνω στη γαλοπούλα και χτύπησέ την με ένα βαρύ αντικείμενο για να γίνει πιο λεπτό το φιλέτο.
  • Πασπάλισε τη γαλοπούλα με 1κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
  • Άπλωσε το μείγμα μανιταριών πάνω στη γαλοπούλα.
  • Δίπλωσε σαν ρολό το φιλέτο.
  • Δέσε τη γαλοπούλα με ένα νήμα οριζόντια και κάθετα.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι πρόσθεσε 2κ. σούπας λάδι.
  • Ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε τη γαλοπούλα.
  • Ψήσε τη γαλοπούλα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τοποθέτησε τις φέτες κρεμμυδιού γύρω από τη γαλοπούλα και ρίξε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
  • Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε τη γαλοπούλα για 1 ώρα περίπου.
  • Όταν ψηθεί τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής και σκέπασέ την με αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετήστε το τηγάνι στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 λιωμένο σκόρδο και το κρασί, και άφησέ τα να πάρουν βράση.
  • Σιγόβρασε για 5 λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου.
  • Συνέχισε να σιγοβράζεις μέχρι να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.
  • Πρόσθεσε το καλαμποκάλευρο και μαγείρεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι. Κόψε τη γαλοπούλα σε 6 κομμάτια και σέρβιρε με σάλτσα.

Tip


Read More

And More