Αβοκάντο γεμιστά με γαρίδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με ώριμα αβοκάντο και πεντανόστιμη γέμιση από γαρίδες με κρέμα

Συστατικά

  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ. σούπας κύμινο
  • 1 κ. σούπας πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 1/2 κ. σούπας γιαούρτι
  • 2 lime
  • 2 κ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κ. σούπας πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας κρεμμύδι λιωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 χούφτα κόλιανδρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 2 ώριμα αβοκάντο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τις γαρίδες με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και ψησ’ τες σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και να σκληρύνουν.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το χυμό από μισό lime, το χυμό πορτοκαλιού, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη σκόνη τσίλι και αλατοπίπερο.
  • Στο μπλέντερ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με το σκόρδο, το χυμό από ένα lime, το ξύδι, αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Μόλις κρυώσουν οι γαρίδες ψιλόκοψέ τες και πρόσθεσέ τες στη σος μαγιονέζας.
  • Γέμισε τις γόνδολες αβοκάντο με το μείγμα μαγιονέζας και γαρίδας και σέρβιρε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και ράντισε με το dressing κόλιανδρου.

Read More

And More