Σάββας Πούμπουρας: Πώς αντιδρά όταν τον φλερτάρουν άντρες

Είναι από τους μονίμως χαμογελαστούς τύπους που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Άλλωστε, από τότε που «εισχώρησε» στην κυπριακή τηλεόραση μέσα από την εκπομπή του ΡΙΚ, «Χωρίς Αποσκευές», ο Σάββας Πούμπουρας έγινε πιο συμπαθής κι αγαπητός, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Κύπρου.

Αγαπούσες πάντα τα χωριά και τις παραδόσεις;

Ήμουν πάντοτε κοντά στην παράδοση. Άλλωστε, έχοντας περάσει αμέτρητα καλοκαίρια και διακοπές στα Ζαγοροχώρια όπου ήταν το χωριό μου, έχω προσωπικά βιώματα και όμορφες αναμνήσεις αγκαλιά με παππούδες και γιαγιάδες. Οπότε, όλα αυτά ήταν στοιχεία πολύ γνώριμα για μένα.

Σχολιάστηκε το θέμα των απολαβών σου. Aυτό σε επηρέασε;

Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε στη διαδικασία να αναλύουμε τους μισθούς μας, ούτε να προσπαθούμε να τα βάλουμε κάτω μήπως τα φέρουμε όλα ίσα-ίσα. Από τη στιγμή που το ΡΙΚ είναι ευχαριστημένο με το αποτέλεσμα κι έχουμε συμφωνήσει σε κάτι που ευχαριστεί και τις δυο πλευρές, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύουμε περισσότερο. Πάντως, δεν αμείβομαι και με τόσα πολλά για να γίνεται μεγάλος ντόρος. Παίρνω απλά έναν κανονικό μισθό.

Θα ρίσκαρες για το οτιδήποτε ακόμα κι αν είχε συνέπειες;

Έχει τύχει να φύγω από δουλειά την ίδια μέρα που προσλήφθηκα γιατί δεν αισθανόμουν καλά μέσα μου. Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να παραμείνω σε μια κατάσταση ή σε μια δουλειά που θα με έκανε να βαλτώσω. Προκειμένου να βρω τον εαυτό μου, θα έκανα την κάθε αλλαγή. Θεωρώ πολύ σημαντικό το να είσαι υγιής ψυχικά κι ας μη βγάζεις τόσα λεφτά όσα θα ήθελες.

Πώς αντιμετώπισες τον πρόσφατο εμπρησμό του beach bar που διατηρούσες στην Άνδρο;

Εκείνη τη μέρα βρισκόμουν στη Λόφου για τα γυρίσματα του «Χωρίς Αποσκευές». Μου τηλεφώνησαν ξημερώματα και μου ανακοίνωσαν ότι μου έκαψαν το μαγαζί. Δεν είχα σκεφτεί τόσο την υλική ζημιά ή τα χρήματα που επένδυσα. Περισσότερο με σόκαρε το ποιος μπορεί να το έκανε και για ποιους λόγους.

Υπάρχει κάποιος θα ήθελε να σου προκαλέσει κακό;

Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα. Με πείραξε, αλλά τώρα πια το έχω ξεπεράσει. Θα πάνε όλα καλά και θα το ξαναφτιάξουμε το μαγαζί, δεν τίθεται θέμα…

Παρόλο που δεν συνηθίζεις να μιλάς ανοικτά για την προσωπική σου ζωή, κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με τη σύντροφό σου. Να υποθέσω ότι το κάνεις για προληπτικούς λόγους;

Νομίζω πως αυτό που πρέπει να προβάλλω περισσότερο είναι τη δουλειά μου. Δεν αφορά κάποιον ουσιαστικά το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή. Φυσικά, όταν έχεις σχέση τόσα χρόνια, είναι κάπως αδύνατο να μη σε πετύχουν κάπου έξω και νομίζω πως δεν μπορείς να κρυφτείς εκατό τοις εκατό. Έχει τύχει να μου ζητήσουν να φωτογραφηθούμε μαζί για κάποιο περιοδικό. Κάποιος άλλος θα το έκανε στη θέση μου, γιατί μπορεί να αισθάνεται καλά ή να τον εξυπηρετεί κάπου. Δεν ξέρω, δικαίωμά τους. Είμαι της άποψης, όμως, πως δεν πρέπει να μπλέκω αυτά τα δυο και ειδικά όταν η κοπέλα μου δεν είναι από αυτό τον χώρο.

Πόσα χρόνια κρατάει αυτή η σχέση;

Είμαστε μαζί πέντε χρόνια.

Δεν έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο γάμου;

Αυτό έρχεται με διαφορετικό τρόπο, αναλόγως με τις πεποιθήσεις ή τις αντιλήψεις που έχεις. Η συντροφικότητα δεν σφραγίζεται απαραίτητα με παπά και με κουμπάρο. Μπορεί να γίνει ακόμα και με μια συμβίωση…

Σύμφωνο συμβίωσης, εννοείς;

Ναι, γιατί όχι. Δεν έχω πρόβλημα. Αν είχα κάνει, θα το ‘λεγα κιόλας.

Δεν πιστεύεις στον θεσμό του γάμου;

Νομίζω ότι ο γάμος γίνεται περισσότερο για τους γονείς. Γενικότερα, δεν είμαι πολύ fan αυτής της ιστορίας. Οι μόνοι που περνάνε καλά τη μέρα του γάμου είναι οι καλεσμένοι που πάνε εκεί για να διασκεδάσουν.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να σε φλερτάρουν έστω κι αν γνωρίζουν ότι βρίσκεσαι σε σχέση;

Ναι, καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό. Ξέρεις, αυτό ισχύει και για τους άντρες. Όλοι έχουμε ανάγκη μια επιβεβαίωση. Βέβαια, προσπαθώ να το διαχειρίζομαι διακριτικά μ’ ένα χαμόγελο. Πάνω από όλα ευγενής.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!

Read More

And More