Σάββας Πούμπουρας: “Τόσο η Αρετή όσο κι εγώ θέλαμε να αποκτήσουμε ένα παιδί”

Δηλώνει αντισυμβατικός, αποφασιστικός και αισιόδοξος. Έτσι ακριβώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει και τον γάμο του Σάββα Πούμπουρα. Αντισυμβατικό μιας και ήταν μόνο εκείνος, η γυναίκα της ζωής του και οι κουμπάροι τους, αποφασιστικό γιατί έγινε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, και αισιόδοξο γιατί η ευτυχία για εκείνον είναι στιγμές που πρέπει να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου και μόνο. Ο γνωστός παρουσιαστής μιλά για αυτή την όμορφη μέρα της ζωής του και την σύζυγό του Αρετή στο περιοδικό Yes I Do και την Αργυρώ Γιακούμα.

Σάββα, ο γάμος ήταν κάτι που το είχες στο μυαλό σου;

Εννοείται ότι τον είχα και τον σκεφτόμουν. Νομίζω πως όταν ένας άνθρωπος, ένα ζευγάρι, μπαίνει στη διαδικασία να παντρευτεί έχει σκεφτεί αρχικά το ενδεχόμενο να κάνει ένα παιδί. Τόσο η Αρετή όσο κι εγώ θέλαμε να αποκτήσουμε ένα παιδί, οπότε και το να παντρευτούμε ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας πολύ όμορφης οικογένειας.

Έκανες έναν από τους πιο «αντισυμβατικούς» -με την καλή έννοια- γάμους που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Τι χρειάζεται τελικά ένας γάμος για να περάσει καλά το ζευγάρι εκείνη την ημέρα;

Ο γάμος μου με την Αρετή ήταν το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής μου μέχρι στιγμής. Επιλέξαμε να τον κάνουμε σε στενό κύκλο, δηλαδή μόνο με τους κουμπάρους μας. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά είπαμε να το κάνουμε απλά και μόνο «για εμάς». Να ζήσουμε τη στιγμή μας όπως εμείς θέλαμε. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί: «Πρέπει να μάθεις πώς να οδηγείς τα δικά σου πλοία». Κι εμείς κάναμε ακριβώς αυτό… Όσο για εκείνη την ημέρα, αν έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου, όλα είναι απλά μαγικά.

Πιστεύεις στο «για πάντα μαζί»;

Πιστεύω πρωτίστως στο «καλά μαζί». Ένα ζευγάρι πρέπει να περνάει καλά, όμορφα, χαλαρά, να έχει κοινούς κώδικες επικοινωνίας και να μπορεί να ελίσσεται στις δύσκολες στιγμές. Δεν παντρεύεται κανείς για να χωρίσει… Αν έχεις λύσει τα προσωπικά σου θέματα, ­«τα του εαυτού σου», ξέρεις τι θέλεις και το έχεις βρει, τότε γιατί να μην πιστέψω στο «για πάντα μαζί»; Όλα στο μυαλό μας είναι και στο χέρι μας.

Με την Αρετή ήσασταν αρκετά χρόνια φίλοι. Τελικά η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορεί να αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά ενός επιτυχημένου γάμου;

Με τον/τη σύντροφό σου πρέπει να είσαι ούτως ή άλλως φίλος. Να είναι ο άνθρωπος εκείνος με τον οποίο θα μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου, τις σκέψεις σου, τα άγχη σου, τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές. Οπότε, ναι, θεωρώ ότι η φιλία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός επιτυχημένου γάμου. Η δική μας σχέση με την Αρετή εξελίχθηκε πολύ ομαλά. Περνάμε ωραία, κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, αποδεχόμαστε τις επιθυμίες του άλλου και έχουμε χαλαρή διάθεση χωρίς να σκοτίζουμε και πολύ το μυαλό μας για το τι είπε ο ένας και ο άλλος.

Υπάρχουν μυστικά που δεν πρέπει να αποκαλύπτονται μέσα σε ένα ζευγάρι;

Κάποτε πίστευα πως ναι. Όχι πια όμως… μόνο αν υπάρχει ειλικρίνεια και θέτεις τα πράγματα στη σωστή τους βάση και διάσταση μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να βρεις τις λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν. Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα θεμέλια που πρέπει να υπάρχουν για μία δυνατή και ισορροπημένη σχέση.

Τι είναι εκείνο που δεν θα ξεχάσεις καθόλου από την ημέρα του γάμου σου;

Το άμεσο της υπόθεσης. Σάββατο πετάξαμε, Κυριακή γυρίσαμε. Σούπερ fun!

Read More

And More