Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Με μια ακόμη μεγάλη φωτιά, αυτήν τη φορά στην Εύβοια, έρχεται αντιμέτωπη και σήμερα η πυροσβεστική. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 03:15 τα ξημερώματα της Τρίτης (13.08.2019) σε δασική έκταση ανάμεσα σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Άμεσα η Πυροσβεστική έστειλε μεγάλη δύναμη στο σημείο της φωτιάς. Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και χρειάστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκκενώθηκε μοναστήρι, δεν απειλούνται σπίτια

Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια και κατοικημένες περιοχές σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Καίει όμως κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου η οποία και αποφασίστηκε να εκκενωθεί προληπτικά σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Επίσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους αν πλησιάσει η φωτιά.

Πηγή: newsit

Read More

And More