Salsa με ψητό καλαμπόκι

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βγες στην αγορά για ολόφρεσκο καλαμπόκι και ετοίμασε ένα απολαυστικό dip-salsa που θα λατρέψει όλη η παρέα. Απολαυστική ιδέα για να συνοδεύσεις το απόγευμα με το κρασί ή τη μπίρα σου. Σέρβιρε με τραγανά chips από τορτίγια…

Συστατικά

  • 4 καλαμπόκια καθαρισμένα από τα εξωτερικά φύλλα και τις ίνες
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρια
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. χυμό lime ή λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο ηλιέλαιο
  • Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε τα καλαμπόκια με λίγο ηλιέλαιο. Βάλτα σε μέτριο προθερμασμένο γκριλ περίπου 12-16 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βγάλτα από το γκριλ και μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα κρατήσεις, ξεσπύρισέ τα (θα πρέπει να βγουν περίπου 2 φλιτζάνια σπυριά).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμόνι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε, σκέπασε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
  • Σέρβιρε με φέτες λεμόνι. Συνοδεύει άριστα ψητά κρέατα, κοτόπουλο και θαλασσινά και μπορείς να το συνοδεύσεις με chips τορτίγιας.

Tip


Read More

And More