Σε θεραπεία ο 2χρονος που κάπνιζε 40 τσιγάρα τη μέρα!

Σε θεραπεία ο 2χρονος που κάπνιζε 40 τσιγάρα τη μέρα! | tlife.gr

Επιτέλους οι αρχές αποφάσισαν να επέμβουν και να θέσουν σε ειδική αγωγή το 2χρονο αγοράκι που κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα.

Το video που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό και έδειχνε τον δίχρονο Ardi Rizal από την Ινδονησία να καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα, είχε αναμφίβολα σοκάρει το κοινό. Σίγουρα θα είχες αναρωτηθεί «μα καλά που είναι οι γονείς του», όμως, εκείνοι βρίσκονταν δίπλα και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλλαμβάνει να θέσει το παιδί σε ειδική θεραέία με τη βοήθεια ενός παιδιάτρου, ενός ψυχιάτρου και ενός θεραπευτή που θα το αναλάβουν. «Το αγοράκι μπορούσε να σταματήσει το κάπνισμα για δυο ώρες όταν του αποσπούσαν την προσοχή», λέει ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών, Seto Mulyadi, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Είμαι σίγουρος πως με την κατάλληλη θεραπεία θα μπορέσει να κόψει σταδιακά αυτήν την κακή συνήθεια», συμπληρώνει.

Ο μικρός από τη Σουμάτρα φαίνεται πως εθίστηκε στον καπνό εξαιτίας του πατέρα του, ο οποίος του έδωσε το πρώτο τσιγάρο σε ηλικία 18 μηνών.

Ακόμα, οι γονείς του λένε πως δεν έχουν καταφέρει κάτι μαζί του, αφού ο ίδιος χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο όταν δεν του έδιναν να καπνίσει. Ωστόσο, ο πατέρας του ισχυρίζεται πως είναι απόλυτα «υγιής’!

READ more