Πάτωμα από πορσελάνινους… ηλιόσπορους!

Ένα διαφορετικό έργο τέχνης που απέσπασε πολλά θετικά σχόλια αποφάσισαν να φτιάξουν στον εκθεσιακό χώρο του Tate Modern στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα πάτωμα 1000 τ.μ. που καλύφθηκε από πορσελάνινους ηλιόσπορους.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Κίνα και στο δημοφιλές κινέζικό σνακ του δρόμου, τον ηλιόσπορο. Το συγγεκριμένο εγχείρημα αποτελεί έμπνευση του καλλιτέχνη Ai Weiwei, ο οποίος κάλυψε ένα χώρο 1000 τ.μ. μέσα στο εκθεσιακό κέντρο, με 1 εκατομμύριο ηλιόσπορους κατασκευασμένους από πορσελάνη.

Κάθε κομμάτι του εκθέματος είναι κατασκευασμένο και σκαλισμένο στο χέρι με πολύ προσοχή και δουλειά. Ο κάθε σπόρος μοιάζει να είναι ίδιος με τον άλλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μοναδικός και σχεδιασμένος από διάφορους καλλιτέχνες.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν εκεί για να θαυμάσουν το μοναδικό θέαμα, μπορούν να περπατήσουν πάνω στο πάτωμα που είναι καλυμμένο με τους ηλιόσπορους και να τους αγγίξουν. Σκοπός άλλωστε, του καλλιτέχνη είναι να αφήσει τον κόσμο να εξερευνήσει τα μυστικά της κινέζικης κουλτούρας μέσα από τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της…

Read More

And More