Σεισμός – φονιάς στην Ιταλία – 15 νεκροί – 12 οι αγνοούμενοι

Ο εφιάλτης επιστρέφει μόλις εννιά μέρες μετά! Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός, μεγάθους 5,8 Ρίχτερ, συγκλονίζει την Ιταλία και κοστίζει τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους. Εκφράζονται όμως φόβοι ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί αφού υπάρχουν 12 αγνοούμενοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ψάχνουν αδιάκοπα μέσα στα συντρίμμια. Τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, ενισχύουν, τώρα, και οι άνδρες και γυναίκες του στρατού.

Η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό οι νεκροί είναι δεκαπέντε, οι αγνοούμενοι δώδεκα και οι άστεγοι, συνολικά (υπολογίζοντας και όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την δόνηση της 20ης Μαίου) δεκαπέντε χιλιάδες.

Ήταν 09:06 το πρωί της Τρίτης (10:06 ώρα Ελλάδας) όταν ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε για άλλη μια φορά την Ιταλία, προκαλώντας στιγμές τρόμου και πανικού. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη Μόντενα. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί σε Μόντενα, Μιλάνο, Μπρέσια.

Read More

And More