Σελίνα Γκόμεζ: Η διάγνωση με διπολική διαταραχή, το ψυχωτικό επεισόδιο και η πιθανότητα να μην αποκτήσει παιδιά

Η Σελίνα Γκόμεζ πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone και παράλληλα παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας για όλους και για όλα.

Η διάσημη τραγουδίστρια μίλησε με ειλικρίνεια για την διπολική διαταραχή, το ψυχωτικό επεισόδιο που έπαθε το 2018 αλλά και το όνειρό της να γίνει μια μέρα μητέρα.

«Θα είμαι πολύ ανοιχτή με όλους για αυτό έχω πάει σε τέσσερα κέντρα θεραπείας. Νομίζω ότι όταν άρχισα να ξεπερνάω τα είκοσί μου ήταν όταν άρχισε να γίνεται πιο σκοτεινό, όταν άρχισα να νιώθω ότι δεν είχα τον έλεγχο αυτού που ένιωθα, είτε αυτό ήταν πραγματικά υπέροχο είτε πολύ κακό», εξήγησε αρχικά η νεαρή τραγουδίστρια.

Και στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ως εξής: «Θα ξεκινούσε με την κατάθλιψη και μετά θα πήγαινε στην απομόνωση. Τότε απλώς δεν μπορούσα να κουνηθώ από το κρεβάτι μου. Δεν ήθελα να μου μιλήσει κανείς. Οι φίλοι μου μου έφερναν φαγητό γιατί με αγαπούσαν, αλλά κανείς μας δεν ήξερε τι ήταν. Μερικές φορές περνούσαν εβδομάδες που ήμουν στο κρεβάτι, όπου ακόμη και το περπάτημα στον κάτω όροφο μου έκοβε την ανάσα».

«Μεγάλωσα νομίζοντας ότι θα παντρευόμουν στα 25 μου. Με κατέστρεψε που δεν ήμουν πουθενά κοντά σε αυτό – δεν μπορούσα να είμαι πιο μακριά από αυτό. Ήταν τόσο ανόητο, αλλά πραγματικά νόμιζα ότι ο κόσμος μου είχε τελειώσει».

«Ποτέ δεν ταιριάζω με cool ομάδες διάσημων κοριτσιών. Η μόνη μου φίλη στη βιομηχανία είναι πραγματικά η Τέιλορ Σουίφτ, οπότε θυμάμαι ότι ένιωθα ότι δεν ανήκω. Ένιωσα την παρουσία όλων γύρω μου που ζούσαν γεμάτες ζωές. Είχα αυτή τη θέση, και ήμουν πραγματικά χαρούμενη, αλλά… ήμουν; Αυτά τα υλιστικά πράγματα με κάνουν ευτυχισμένο; Απλώς δεν μου άρεσε αυτό που ήμουν, γιατί δεν ήξερα ποια ήμουν», πρόσθεσε η Σελίνα Γκόμεζ.

Επιπλέον το 2018, άρχισε να ακούει φωνές και οι φωνές άρχισαν να την «πνίγουν» μέχρι που προκλήθηκε ένα ψυχωτικό επεισόδιο. Θυμάται μόνο μερικές πτυχές αυτής της χρονικής περιόδου, αλλά λέει ότι πέρασε μήνες σε παράνοια σε μια μονάδα θεραπείας «ανίκανη να εμπιστευτεί κανέναν, νομίζοντας ότι ήταν όλοι έξω για να της επιτεθούν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rolling Stone (@rollingstone)

Τελικά, η τραγουδίστρια διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και τα φάρμακα που της έδιναν είχαν σοβαρές παρενέργειες.

Όπως είπε, οι φίλοι της δυσκολεύονταν να την αναγνωρίσουν εκείνη την περίοδο και η μητέρα της έμαθε για την όλη κατάσταση μέσω του TMZ, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Η ψύχωση μπορεί να διαρκέσει για απρόβλεπτο χρονικό διάστημα, δήλωσε η Σελίνα Γκόμεζ, η οποία αργά αλλά σταθερά ένιωσε τον εαυτό της να «βγαίνει από την ψύχωση» πριν διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και πάρει διάφορα φάρμακα ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο κοκτέιλ.

Η κατάστασή της τελικά βελτιώθηκε, αν και τα φάρμακα την έκαναν να αισθάνεται «χαμένη», εξήγησε, μέχρι που ένας διαφορετικός ψυχίατρος τής έκοψε όλα τα φάρμακα εκτός από δύο.

«Έπρεπε να αποτοξινωθώ, ουσιαστικά, από τα φάρμακα που έπαιρνα. Έπρεπε να μάθω πώς να θυμάμαι συγκεκριμένες λέξεις. Ξεχνούσα πού βρισκόμουν όταν μιλούσαμε. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά για να (α) αποδεχτώ ότι ήμουν διπολική, αλλά (β) να μάθω πώς να το αντιμετωπίζω, επειδή δεν επρόκειτο να εξαφανιστεί».

«Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι δεν θα ήμουν εδώ αν δεν ήταν το ψυχωτικό διάλειμμα, αν δεν ήταν ο λύκος μου, αν δεν ήταν η διάγνωσή μου. Νομίζω ότι μάλλον θα ήμουν μια άλλη ενοχλητική οντότητα που θέλει απλώς να φοράει ωραία ρούχα όλη την ώρα. Με θλίβει να σκέφτομαι ποια θα ήμουν», κατέληξε η Σελίνα Γκόμεζ.

Read More

And More