Σιαμαία κοριτσάκια μοιράζονται τον ίδιο εγκέφαλο!

Ένας ιδιαίτερος δεσμός συνδέει τα δίδυμα σιαμαία κοριτσάκια, Tatiana και Krista, οι οποίες αποτελούν μια μοναδικη περίπτωση στον κόσμο. Πρόκειται για δυο παιδάκια που μοιράζοντας τον ίδιο… εγκέφαλο.

Η Tatiana και η Krista Hogan αποτελούν τη μοναδική περίπτωση σιαμαίων στον κόσμο με κοινό εγκέφαλο. Αν και είχαν προσπαθήσει να τα ξεχωρίσουν μέσω επέμβασης κατά τη γέννηση τους, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. H Tatiana που είναι η μικρότερη έχει μεγαλύτερη καρδιά από το κανονικό και αντλεί μεγάλη ποσότητα αίματος από το κεφάλι της Krista. Η προσπάθεια, λοιπόν, να τις χωρίσουν, μπορεί να στοιχήσει τη ζωή της μιας από τις δυο.

Η οικογένεια τους τις θεωρεί μοναδικές και πιστέυει ότι έχουν ξεχωριστές ικανότητες, καθώς συνδέονται με κοινά νεύρα και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν η μια μέσα από τα μάτια της άλλης.

Ωστόσο, παρά την ασυνήθιστη ανωμαλία, τα κορίτσια φαίνονται πολύ ευτυχισμένα και το μόνο πρόβλημα είναι όταν δεν συμφωνούν και οι δυο για το ποια κατεύθυνση θα πάρουν.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο τους, τα δυο παιδιά που ζουν στο Vancouver έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο δεσμό που τα κάνει μοναδικά. “Αυτά τα δίδυμα είναι τα μοναδικά που έχουν κοινή νευρολογική σύνδεση”, λέει χαρακτηριστικά ο Dr Doug Cachrame.

Η μητέρα των κοριτσιών δηλώνει χαρούμενη που τα παιδιά είναι καλά σήμερα και δεν ανησυχεί για το αύριο.

Τα δίδυμα σε ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένεια τους!

Η Tatiana και η Krista σε μικρή ηλικία!

Μοναδική περίπτωση δίδυμων σιαμαίων στον κόσμο!

Read More

And More