Σημαντική αλλαγή στο Instagram! θα μπλοκάρει αυτόματα τα προσβλητικά σχόλια από τις αναρτήσεις

Σε μια νέα ρύθμιση η οποία θα σβήνει όποιο σχόλιο είναι προσβλητικό προχωρά το instagram.  Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης  θα σβήνει -όπως ανακοινώθηκε-  με αυτόματο τρόπο όσα σχόλια θεωρεί κακόβουλα και προσβλητικά, προκειμένου να καταπολεμηθεί το ψηφιακό μπούλινγκ και ο εκφοβισμός!

Tο “αυτόματο” σβήσιμο των προσβλητικών σχολίων, θα γίνεται ανάλογα με όσα σχόλια έχουν στο παρελθόν καταγγελθεί και έχουν γίνει αναφορές σε αυτά από χρήστες. Τα κακόβουλα σχόλια θα κρύβονται αλλά όσοι θέλουν θα μπορούν να κάνουν κλικ και να τα διαβάζουν.

H ανακοίνωση για αυτή τη σημαντική αλλαγή στο instagram έγινε σήμερα Τρίτη  που γιόρτασε τα δέκατα γενέθλιά του! O πρόεδρος του instagram Adam Mosseri, είχε βάλει εδώ και χρόνια ως προτεραιότητά του να σταματήσει τον ψηφιακό εκφοβισμό στο instagram κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει πραγματικότητα με αυτή τη νέα κίνηση.

Είναι μια αλλαγή πολυαναμενόμενη η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά και επιπλέον το instagram θα αυξήσει τις προειδοποιήσεις στους χρήστες που συχνά δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια προκειμένου να τους αποθαρρύνει.

Read More

And More