Σήμερα η κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη στην Αθήνα

Σήμερα θα γίνει η κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά. Το απόγευμα, η σορός της θα μεταφερθεί στην Κρήτη.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στα Χανιά, στις 14:00 της Τετάρτης θα ψαλεί τρισάγιο και η ταφή της θα γίνει σε στενό κύκλο, στον οικογενειακό τάφο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων, στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Άφησε την τελευταία της πνοή στο Ευγενίδειο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη πληροφορήθηκε το γεγονός στην Κρήτη όπου βρισκόταν και επέστρεψε άμεσα στην Αθήνα.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930.
Ήταν μητέρα της πρώην Δημάρχου Αθηναίων και πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της Β’ Αθήνας Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει 13 εγγόνια.

Ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου και σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1953. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη (δημοσιεύματα στον Τύπο, πολιτική αντιπαράθεση), καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν, ως μη ώφειλε, και σε θέματα θεσμικά, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών. Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.

Η Μαρίκα Γιαννούκου-Μητσοτάκη, κόρη αθηναίου εμπόρου, υπήρξε η γυναίκα που ερωτεύτηκε με πάθος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το που την πρωτοαντίκρισε μέσα σε ένα ασανσέρ, την παντρεύτηκε και δημιούργησε μαζί της την περίφημη οικογένεια Μητσοτάκη.

Read More

And More