Σιωπηλός Δρόμος: Έρχεται στο Mega για να προκαλέσει “θόρυβο” κινηματογραφικών προδιαγραφών

Τη φετινή σεζόν είδαμε το Mega να μπαίνει και πάλι δυναμικά στον στίβο μάχης της μυθοπλασίας με αρκετά σήριαλ. Ακόμη ένα πρόκειται να προστεθεί στο πρόγραμμα του σταθμού από την ερχόμενη Κυριακή. Ο λόγος για τον “Σιωπηλό δρόμο” που μέσα από ένα εντυπωσιακό τρέιλερ αφήνει πολλές υποσχέσεις για όσα θα παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας το επόμενο διάστημα.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει εξίσου εντυπωσιακά τρέιλερ να αποδεικνύονται… άνθρακες. Στην προκειμένη όμως, ο “Σιωπηλός δρόμος” φαίνεται πως δε θα απογοητεύσει το κοινό και κυρίως εκείνος που αγαπούν τα αστυνομικά θρίλερ.

Σ’ ένα ειδικό, δημοσιογραφικό online preview είδαμε το πρώτο επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου» του Mega και η αλήθεια είναι πως μείναμε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι, ανυπομονώντας να δούμε την εξέλιξη της ιστορίας.

Το άνοιγμα της σειρά -η οποία έχει κάτι από αέρα Netflix – με το εναρκτήριο πλάνο του drone, η αφήγηση της ιστορίας του “Αυλιτή του Χάμελιν”, και τους τοίχους αστυνομικής έρευνας πάνω στους οποίους είναι τοποθετημένες φωτογραφίες θυμάτων και υπόπτων, καθιστά από την αρχή σαφές πως έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία εκδίκησης.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη των «Άγριων Μελισσών», η ιστορία στρέφεται γύρω από την απαγωγή εννέα παιδιών ενός σχολικού πούλμαν, μαζί με τον οδηγό και τη συνοδό.

Το απρόσμενο και συνάμα δυσάρεστο αυτό γεγονός πρόκειται – όπως άφησε να φανεί το πρώτο επεισόδιο – να φέρει στην επιφάνεια πολλά μυστικά του παρελθόντος που έχουν να κάνουν με την οικογένεια των πρωταγωνιστών, την οικογένεια Καρούζου. Μια επιφανής οικογένεια στο Βαθύ της Αττικής.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, είναι μια γνωριμία με τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν στη συνέχεια. Από τη μια, ο “αυταρχικός” πατριάρχης Σπύρος Καρούζος (Αντώνης Καφετζόπουλος) και από την άλλη η ευαίσθητη κόρη Μαντώ (Βίκυ Παπαδοπούλου) που μαζί με τον σύζυγό της και δήμαρχο της περιοχής Νικήτα (Γιάννης Περλέγκας) έρχονται αντιμέτωποι με την εξαφάνιση των παιδιών τους.

Η Μαντώ όμως δεν είναι το μοναδικό παιδί της οικογένειας Καρούζου. Υπάρχει και η Θάλεια (Πηνελόπη Τσιλίκα), το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Δημοσιογράφος, όμορφη, εύστροφη, και ασυμβίβαστη, άθελά της θα μπει στο στόχαστρο των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή των αγνοούμενων παιδιών στο σπίτι τους. Ενώ στην ακριβώς αντίπερα όχθη βρίσκεται η κόρη – πρότυπο της οικογένειας Αθηνά (Ανθή Ευστρατιάδου) η οποία είναι παντρεμένη με τον Βασίλη (Χρήστος Λούλης). Το κάδρο της οικογένειας συμπληρώνει η νεότερη σύζυγος του Σπύρου Καρούζου, Ιουλία (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου) και ο γιος που έχουν αποκτήσει, του Ορφέα.

Κάποια άλλα πρόσωπα που φαίνεται πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας είναι ο Αστυνόμος Νάσος Οικονομίδης (Δημήτρης Λάλος), η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου των παιδιών, Βιολέτα Φωτοπούλου (Μυρτώ Αλικάκη), η συνοδός των παιδιών στο πούλμαν, Ελπίδα (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) – απαχθείσσα κι αυτή μαζί με τα παιδιά – και φυσικά οι απαγωγείς, Σοφία Γεωργοβασίλη και Νικόλας Παπαγιάννης.

Ο “Σιωπηλός δρόμος” τα έχει – ή τουλάχιστον έτσι άφησε να φανεί από το πρώτο επεισόδιο – όλα, κινηματογραφική αισθητική υψηλών προδιαγραφών, δυνατές ερμηνείες με ένα εξίσου δυνατό καστ, φόβο, αγωνία και πολύ μυστήριο.

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4 Απριλίου στις 21:00 το βράδυ στο MEGA.

Read More

And More