Σίσσυ Χρηστίδου – Θοδωρής Μαραντίνης: Ο έρωτας, το διαζύγιο και η «μάχη» στις δικαστικές αίθουσες για τη διατροφή

Σίσσυ ΧρηστίδουΘοδωρής Μαραντίνης, ένας έρωτας που οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας, στην απόκτηση δυο παιδιών και κατέληξε στο διαζύγιο και τις δικαστικές αίθουσες για τη διατροφή.

Η γνωριμία, και ο έρωτας που οδηγήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν το 2004. Ο Θοδωρής Μαραντίνης ήταν 26 ετών και η Σίσσυ Χρηστίδου 24. Μια καλοκαιρινή συναυλία στην περιοχή της Χαλκιδικής ήταν η αφορμή για να συναντηθούν οι δρόμοι τους.

Αμέσως μετά τη συναυλία, η Σίσσυ Χρηστίδου που τότε έκανε τα πρώτα της βήματα στην ιδιωτική τηλεόραση της Αθήνας και ο Θοδωρής Μαραντίνης ακολούθησαν κοινούς τους φίλους σε βραδινή έξοδο. Το φλερτ ανάμεσά τους δεν άργησε να αναπτυχθεί, ωστόσο η σχέση τους ξεκίνησε μερικά χρόνια αργότερα.

«Με τη Σίσσυ γνωριζόμασταν πριν γίνουμε ζευγάρι και την κατάλληλη στιγμή που και οι δυο είχαμε την δυνατότητα να πάμε την σχέση μας σε ένα επόμενο επίπεδο, αποφασίσαμε να είμαστε μαζί. Ουσιαστικά το φλερτ ανάμεσά μας πάντα υπήρχε, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή ώστε να εκδηλωθεί» είχε πει το 2016 σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Join Us» ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρώτη τους συνάντηση, ξαναβρέθηκαν έξω από ένα τηλεοπτικό στούντιο. Η συνάντησή τους αυτή τη φορά όμως έμελλε να είναι καρμική. Ο Θοδωρής Μαραντίνης μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, είχε χαρακτηρίσει τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα ανάμεσά τους “κινηματογραφικό”.

«Όντως, υπήρξε ένα μικρό διάλειμμα στη σχέση μας τον πρώτο καιρό, αλλά πολύ γρήγορα καταλάβαμε πως θέλουμε να είμαστε μαζί. Η γνωριμία μας θεωρώ πως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, απλά εμείς δεν το αφήσαμε να εκδηλωθεί. Μόλις το πήραμε απόφαση, έγιναν όλα πολύ γρήγορα και κινηματογραφικά. Ένα από τα δυνατά στοιχεία στην σχέση μας είναι πως με την Σίσσυ κάνουμε καλή παρέα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Για αρκετό καιρό οι φωτογράφοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ένα κοινό τους στιγμιότυπο. Ο έρωτάς τους δυνάμωνε και σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται και οι κοινές εμφανίσεις. Η Σίσσυ Χρηστίδου είχε γίνει πλέον η μεγαλύτερη θαυμάστριά του.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 13 Αυγούστου 2008 γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος, Φίλιππος-Ραφάηλ. Ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Αυγούστου 2009 το ζευγάρι θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στη Χαλκιδική. 

«Ο ερχομός του γιου μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την αρχή της σχέσης μας δεν μας απομάκρυνε γιατί ήμασταν στη μεγάλη καψούρα κι αυτό βοήθησε. Το μωρό ήταν παιδί του έρωτα. Υπήρχαν βέβαια πρακτικά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, ήταν μια μεγάλη αλλαγή. Ήμασταν και οι δύο μικροί, 27 εγώ, 29 ο Θοδωρής, πολύ αφοσιωμένοι στις δουλειές μας, αλλά επειδή προσαρμόσαμε τελικά το παιδί στη ζωή μας και δεν αλλάξαμε ζωή, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ειδικά το πρώτο παιδί ήταν όλη μέρα μαζί μας στα πλατό, στις συναυλίες, στα live» θα πει η Σίσσυ Χρηστίδου στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη που έδωσαν το 2018.

Ο γάμος με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το μήνυμα στο προσκλητήριο που δεν άφηνε περιθώρια για σενάρια χωρισμού

16 Αυγούστου 2009 ήταν η μέρα που η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης επέλεξαν να επισημοποιήσουν τον έρωτά τους σε ένα μέρος αγαπημένο και για τους δυο, το Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Στην εκκλησία είχαν βρεθεί μόνο στενοί συγγενείς και φίλοι, ενώ έξω από την εκκλησία υπήρχαν 15 σεκιούριτι που περιφρουρούσαν τον χώρο ώστε να μείνουν μακριά οι… ανεπιθύμητοι. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα τότε ήθελαν τον φωτογράφος που είχε κλείσει το ζευγάρι για τον γάμο του, να έμαθε την ακριβή τοποθεσία μόλις 2 ώρες πριν την τελετή.

«Και ποιο όνειρο να φτάσει, εκεί που φτάσαμε εμείς και πόσο αξίζει κάτι αν δεν το μοιραστείς» έγραφε το προσκλητήριο του ζευγαριού και τίποτα τότε δεν προμήνυε πως θα έφτανε κάποια στιγμή που οι δυο τους θα αποφάσιζαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Μετά το μυστήριο, ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι με 300 καλεσμένους. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν φυσικά ο πολύ καλός φίλος και μετέπειτα κουμπάρος της Σίσσυς Χρηστίδου, Παύλος Σταματόπουλος, ο Θέμης Γεωργαντάς, ο Αντώνης Κανάκης αλλά και η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Τότε, ο Θοδωρής Μαραντίνης ήταν μόλις 30 ετών και στο απόγειο της καριέρας του με τους Onirama ενώ η Σίσσυ Χρηστίδου 28 σημειώνοντας τη δική της επιτυχία στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον “Όμορφο κόσμο”.

«Σε καλλιτεχνικό επίπεδο ήταν λάθος (σε εισαγωγικά) που παντρεύτηκα στα 30. Τελικά, αποδέχθηκε ότι, όχι μόνο δεν ήταν λάθος, αλλά ήταν και πολύ “εγώ”. Ποτέ, εξάλλου, δεν πούλησα την εικόνα του γκόμενου ή του σέξι» είχε πει στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου το 2016 ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Το δεύτερο παιδί και τα 10 χρόνια γάμου

Τον Αύγουστο του 2013, έρχεται να ταράξει την ζωή τους ευχάριστα, ο δεύτερος γιος τους, Άγγελος Μιχαήλ. Η Σίσσυ τότε, θα αποφασίσει να κάνει ένα βήμα πίσω στην καριέρα της και αφοσιωθεί στην οικογένεια της.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι δυο τους έδειχναν πολύ ευτυχισμένοι. Κοινές εμφανίσεις, διακοπές, συνεργασίες επί σκηνής σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Η Σίσσυ Χρηστίδου για αρκετά χρόνια μέχρι το 2018, παρά τις πολλές τηλεοπτικές προτάσεις που είχε, προτιμούσε να μένει μακριά από εκπομπές και παρουσιάσεις. Παρέμενε ωστόσο δημιουργική αφού είχε φτιάξει τη δική της εταιρεία ρούχων και αργότερα το δικό της κανάλι στο Youtube. Eκτός από δημιουργική όμως παρέμενε και μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα με τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης προς τον Θοδωρή Μαραντίνη να είναι πολλές.

Και εκείνος όμως, φρόντιζε να εκφράζει με κάθε τρόπο την αγάπη και τον θαυμασμό του προς την σύζυγό του ενώ δε δίσταζε να παίρνει ανοιχτά θέση και να την υπερασπίζεται κάθε φορά που κάποιος σχολίαζε αρνητικά την εμφάνιση και τα κιλά της.

Τον Οκτώβριο του 2016 με μια φωτογραφία στο instagram το ζευγάρι θα ανακοινώσει την τρίτη εγκυμοσύνη της Σίσσυς Χρηστίδου. Λίγες όμως ημέρες μετά, με μια νέα ανάρτηση, οι δυο τους ήρθαν στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την απώλεια του μωρού τους πριν καν έρθει στον κόσμο…

«Η καρδιά μας είναι βαριά. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουμε τη θλίψη που έφερε στη ζωή μας η απώλεια του τρίτου μωρού μας λίγο πριν τον πέμπτο μήνα αυτής της εγκυμοσύνης. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μας αλλά συνεχίζουμε ενωμένοι, δυνατοί και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την υπέροχη οικογένειά μας. Ευχαριστούμε για την αγάπη, την συμπαράσταση και την διακριτικότητά σας αυτές τις δύσκολες για μας ώρες…» ήταν τα λόγια με τα οποία τότε ο Θοδωρής Μαραντίνης είχε επιλέξει να ανακοινώσει τη δυσάρεστη είδηση με τη Σίσσυ Χρηστίδου να παραμένει πιο φειδωλή αφού για εκείνη ήταν ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστεί μια τέτοια απώλεια.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκαν την απώλεια αυτή σε σχέση με τα άλλα δυο παιδιά τους, ο Θοδωρής Μαραντίνης είχε πει σε συνέντευξή του στο Dot: «Όταν υπάρχει μία στεναχώρια προσπαθείς να στηρίξεις τον άνθρωπό σου ό,τι και να σημαίνει αυτό το πράγμα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το θέμα είναι να είσαι όσο μπορείς εκεί. Ακόμα είναι φρέσκο, θεωρητικά τώρα θα γεννούσε. Κάποια στιγμή ήταν πολύ φορτικό το ότι ερχόταν πολύς κόσμος και μας έλεγε γι’ αυτό το πράγμα. Το είπαμε στα παιδιά και το κάναμε λίγο συμβολικό. Είπαμε ότι αυτό το παιδάκι έγινε αστέρι, μας βλέπει και μας προσέχει. Δεν καταλαβαίνουν 100% τι συνέβη οπότε το πέρασαν πολύ ξώφαλτσα. Από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι να μην δουν τους γονείς τους να το περνάνε χάλια»

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, οι κοινές τους αναρτήσεις στα social media άρχισαν να πυκνώνουν, δημιούργησαν ένα κοινό κανάλι στο Youtube και όλα έδειχναν πως επρόκειτο για το “τέλειο” ζευγάρι.

 Όπως αποδείχθηκε όμως στην πορεία, τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού ίσως όλα αυτά να ήταν απλώς μια προσπάθεια να γεφυρώσουν το χάσμα που είχε αρχίσει να δημιουργείται στον γάμο τους.

Η πρώτη τους κοινή συνέντευξη παραχωρήθηκε το 2018 στο περιοδικό People με αφορμή το κανάλι που είχαν ανοίξει στο Youtube δείχνοντάς μας τα ταξίδια τους. 

Η τηλεοπτική επιστροφή της Σίσσυς Χρηστίδου και το διαζύγιο

Τον Οκτώβριο του 2018 η Σίσσυ Χρηστίδου επέστρεψε στην τηλεόραση με τη δική της εκπομπή. Το τραγούδι των τίτλων αρχής υπέγραφε ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο οποίος έδειχνε να στηρίζει τη σύζυγό του σε αυτό το νέο της επαγγελματικό βήμα. Και πάλι, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε έξι μήνες μετά. 

Τον Απρίλιο του 2019 η Σίσσυ Χρηστίδου με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο instagram θα ανακοινώσει την κοινή απόφαση που πήραν με τον Θοδωρή Μαραντίνη να τραβήξουν χωριστούς δρόμους δηλώνοντας ωστόσο ότι παραμένουν ενωμένοι για χάρη των παιδιών τους και πως συνεχίζουν να τρέφουν βαθιά εκτίμηση και σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

«Μέσα σε αυτά τα χρόνια της κοινής μας πορείας, έχετε δείξει απίστευτη αγάπη για εμάς και έχετε σταθεί δίπλα μας σε κάθε χαρά και λύπη μας. Είναι ιδιαίτερα αμήχανο που φτάνουμε μέσα από εδώ να ανακοινώνουμε κάτι τόσο προσωπικό αλλά αυτό συνεπάγεται της δουλειάς που έχουμε επιλέξει να κάνουμε και αγαπάμε τόσο πολύ, αλλά και του σεβασμού που τρέφουμε για όλους εσάς.

Αποφασίσαμε από κοινού να χωρίσουμε τους δρόμους μας σαν ζευγάρι, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και 9 χρόνια γάμου. Αυτή τη δύσκολη απόφαση την πήραμε ύστερα από πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώριμη σκέψη και πάντα μέσα από το πρίσμα της αδιαμφισβήτητης αγάπης που μοιραζόμαστε για τα δύο μας παιδιά, για τα οποία ασφαλώς και παραμένουμε ενωμένοι και αφοσιωμένοι γονείς, διατηρώντας την οικογένειά μας κάτω από μια νέα, πρωτόγνωρη για εμάς, δομή. Στέλνουμε την αγάπη μας σε όλους και ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την διακριτικότητά σας απέναντι στην οικογένειά μας, σ’ αυτή τη νέα της αρχή».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sissy (@sissychristidou)

Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ βρισκόταν εκτός τηλεοπτικού αέρα λόγω των διακοπών του Πάσχα, μέσα από ένα βίντεο στο Youtube η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε ανοιχτά για την απόφασή της με τον Θοδωρή Μαραντίνη να πάρουν διαζύγιο.

«Για εμένα προσωπικά είναι πολύ δύσκολη αυτή η φάση, γιατί δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με όλη αυτή την ιδέα. Γενικότερα δεν μεγάλωσα μέσα σε τέτοιο περιβάλλον. Μεγάλωσα μέσα σε δεμένες και αγαπημένες οικογένειες. Δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρη πώς πρέπει να το αντιμετωπίσω. Όταν με έναν άνθρωπο ενώνεσαι με τα ιερά δεσμά του γάμου, πιστεύεις, ελπίζεις και προσδοκείς ότι αυτό θα είναι για πάντα. Όταν δεν σου βγαίνει αυτό το για πάντα, το παίρνεις σαν προσωπική αποτυχία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε αυτή την οικογένεια ενωμένη και αγαπημένη κάτω από διαφορετικό πρίσμα, από μια διαφορετική συνθήκη, αλλά με την ίδια αγάπη και αφοσίωση. Απλά έχουμε να ανακαλύψουμε μόνοι μας ποιος θα είναι ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό» ήταν μερικά από τα λόγια της.

Εκ τότε οι δυο τους μίλησαν αρκετές φορές για το πώς βίωναν αυτή τη νέα συνθήκη θέτοντας σε πρώτο πλάνο πάντα το καλό των παιδιών τους και φροντίζοντας να τονίζουν πως τα συναισθήματα αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού παραμένουν.

«Δυο χρόνια μετά, εγώ είμαι ακόμη σε διαδικασία προσαρμογής. Δεν είναι ότι το έχω ξεπεράσει τελείως και είμαι μια χαρά όπως πριν. Ήμασταν παντρεμένοι 9 χρόνια και μαζί 13 χρόνια. Δεν είναι εύκολο καθόλου. Είχαμε χωρίσει πολλούς μήνες πριν το δημοσιεύσουμε. Το χειριστήκαμε όσο πιο ανώδυνα μπορούσαμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Μετά το διαζύγιο είναι μεγάλη κουβέντα. Αν βγάλεις το συναισθηματικό κομμάτι από έξω, είναι πολύ διαφορετικό να έχεις μονογονεϊκή οικογένεια. Δεν επικεντρώνομαι τόσο στο single, επικεντρώνομαι στο ότι ξαφνικά όταν βρίσκεσαι σε ένα διαζύγιο, υπάρχουν μέρες που ζεις χωρίς τα παιδιά. Είναι σαν να ζεις διπλή ζωή. Από εκεί που είσαι με όλες τις ευθύνες πάνω σου, μετά κάποιες μέρες είσαι ελεύθερος φοιτητής. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στις γιορτές. Ευτυχώς αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που έχω πολύ καλούς φίλους και περιβάλλον» είχε δηλώσει η Σισσυ Χρηστίδου το 2021 σε συνέντευξη που έδωσε στο διαδικτυακό κανάλι του Fipster.

Μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή εκπομπή ο Θοδωρής Μαραντίνης είχε πει: «Θεωρώ ότι υπήρχαν όντως στιγμές, που το κομμάτι της έκθεσης για τη σχέση μου με τη Σίσσυ ξέφυγε λίγο παραπάνω σε ό,τι έχει να κάνει με τα δικά μου όρια. Κοιτώντας πίσω, θεωρώ ότι δεν χρειάζονταν κάποια πράγματα. Από τη μεριά μου τουλάχιστον, δεν χρειαζόταν».

Ενώ σε άλλη συνέντευξή του έναν χρόνο νωρίτερα στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” είχε δηλώσει: «Παίρνοντας ένα διαζύγιο δεν σταματά να υπάρχει η οικογένεια. Σταματά να υπάρχει το ζευγάρι και η σχέση. Οπότε εκεί είναι μια νέα ισορροπία και μια νέα τάξη πραγμάτων που προσπαθείς να βάλεις. Σε αυτή τη διαδικασία είμαστε και εμείς και θεωρώ κάθε ζευγάρι που χωρίζει. Να δεις, δηλαδή, τη νέα πραγματικότητα έχοντας σαν προτεραιότητα την οικογένεια, γιατί αυτός ο δεσμός δεν θα αλλάξει ποτέ. Οφείλει να διατηρηθεί η οικογένεια, απλά πρέπει να διατηρηθεί σε εκείνο το επίπεδο που θα είναι λειτουργική για όλα τα μέλη της. Να μην έχει τριβές. Να υπάρχει σεβασμός, ο κατάλληλος παραδειγματισμός για τα παιδιά και αυτό θέλει δουλειά. Αυτό που κατάλαβα είναι πως, όπως μια σχέση θέλει καθημερινή δουλειά για να υπάρξει, ένας χωρισμός θέλει επίσης τουλάχιστον στην αρχή αντιστοίχως μια δουλειά».

Όλο αυτό το διάστημα οι δυο τους για χάρη των παιδιών τους είχαν πραγματοποιήσει και μερικά κοινά ταξίδια αλλά και εξόδους αφού προτεραιότητά τους ήταν πάντα να νιώθουν και οι δυο γιοι τους πως οι γονείς τους είναι δίπλα τους και παραμένουν οικογένεια ακόμη και μετά το διαζύγιο. Οι όποιες διαφορές μπορεί να είχαν οι δυο τους φρόντιζαν να μη γίνονται φανερές στα παιδιά. 

Η δικαστική διαμάχη για τη διατροφή

 

Το πρώην ζευγάρι αναγκάστηκε να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να λύσει τα οικονομικής φύσεως θέματα που είχαν προκύψει εδώ και καιρό και πλέον δεν σήκωναν άλλη παράταση.

Σίσσυ Χρηστίδου και Θοδωρής Μαραντίνης βρέθηκαν στο κτήριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων το μεσημέρι της Τρίτης 4/10 καθώς ο frontman των Onirama φέρεται να μην είχε πληρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό που είχε οριστεί για τη διατροφή των δύο τους παιδιών. Γι’ αυτόν τον λόγο κιόλας η παρουσιάστρια του Mega προχώρησε σε αγωγή για παραβίαση προς διατροφή υποχρεώσεως κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Μετά την ολοκλήρωση της δικάσιμου, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εναντίον του Θοδωρή Μαραντίνη και πρότεινε ποινή 12 μηνών φυλάκισης με 3ετή αναστολή. Το δικαστήριο στη συνέχεια τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας στον τραγουδιστή την προαναφερθείσα ποινή. (διάβασε εδώ όλο το ρεπορτάζ)

«Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό, επειδή υπάρχουν δύο παιδιά. Ζητώ συγγνώμη ειλικρινά γιατί κάνετε αυτό που κάνουμε κι εμείς. Δεν θέλω, δεν θέλω. Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένη, γιατί δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, εκπροσωπώ τα παιδιά μου. Ευχαριστώ πολύ» είπε στα τηλεοπτικά συνεργεία η παρουσιάστρια κατά την έξοδό της από το δικαστήριο.

Από την άλλη ο Θοδωρής Μαραντίνης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής T-Live αποχώρησε εκνευρισμένος από το δικαστήριο χωρίς να κάνει καμία δήλωση στα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν εκεί.

Ο φλογερός έρωτας της παρουσιάστριας με τον τραγουδιστή, που έληξε με ένα φαινομενικά “βελούδινο” διαζύγιο τελικά κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες και μόνο ο χρόνος θα δείξει πως θα κυλήσουν τα πράγματα από εδώ και στο εξής για τους δυο τους…

Read More

And More