Σμαράγδα Καρύδη: Το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και τα πρώτα λόγια της για τον Θοδωρή Αθερίδη που θα γίνει παππούς!

Μπορεί να την έχουμε συνηθίσει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόρασή ή στον κινηματογράφο, ωστόσο η Σμαράγδα Καρύδη είναι έτοιμη να δοκιμαστεί και στην… σκηνοθεσία! Η αγαπημένη ηθοποιός μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που είχαν “Οι Μάγισσες της Σμύρνης” θα επιστρέψει στο θέατρο την επόμενη σεζόν όχι μόνο ως πρωταγωνίστρια αλλά και ως σκηνοθέτιδα.

Πιο συγκεκριμένα, η Σμαράγδα Καρύδη θα σκηνοθετήσει την παράσταση «Του κουτρούλη ο γάμος», ένα έργο του Αλέξανδρου Ραγκαβή, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου τη θεατρική περίοδο 2019-2020. Η ηθοποιός έχει φυσικά τη στήριξη του συντρόφου της και επίσης σκηνοθέτη, Θοδωρή Αθερίδη και παρά το άγχος είναι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Real News και στον Βασίλη Μπουζιώτη, η Σμαράγδα αναφέρεται στο νέο της επαγγελματικό στοίχημα, ενώ μιλάει και για πρώτη φορά για το γεγονός ότι ο αγαπημένος της θα γίνει παππούς για πρώτη φορά! Να θυμίσουμε πως η κόρη του Θοδωρή Αθερίδη, Φωτεινή είναι έξι μηνών έγκυος και σε τρεις περίπου μήνες θα χαρίσει το πρώτο εγγονάκι στον αγαπημένο ηθοποιό.

Θα “τσαλακωνόσουν” κι άλλο για έναν ρόλο;

Καλέ, πλισέ θα γινόμουν! Ψοφάω να αλλάζω για κάθε ρόλο και, ναι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να “τσαλακωθώ” πολύ.

Γενικά, σου αρέσει να “τσαλακώνεις” την εικόνα σου, με αστεία βίντεο!

Καλέ, ναι! Θέλει διασκέδαση η ζωή – να μην την παίρνεις πολύ στα σοβαρά. Και αυτό κάνω. Το γλεντάω και ανεβάζω τα βιντεάκια μου στο Instagram για να γλεντάει και ο κόσμος μαζί μου.

Περνάς και στη σκηνοθεσία;

Δεν μου αρέσουν οι βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως ξέρεις. Τι πάει να πει “περνάω στη σκηνοθεσία”; Ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου από παλιά και το ανέβαλλα. Τεμπέλιαζα, φοβόμουν, είχα ενδοιασμούς και, πριν γεράσω, είπα να τολμήσω και να το κάνω. Διάβασα το αριστουργηματικό έργο του Ραγκαβή “Του Κουτρούλη ο γάμος”, που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα, και πήρα τη μεγάλη απόφαση. Είναι δύσκολο εγχείρημα και θέλει σκληρή δουλειά – δεν πας απλώς να παίξεις έναν ρόλο. Πρέπει να κλείσεις δυνατό θίασο, να κάνεις οντισιόν για να βρεις νέο αίμα, να κάνεις συνεννοήσεις, ζημώσεις και μαγειρέματα, να οργανώσεις έναν ολόκληρο κόσμο, που δεν είναι και του χαρακτήρα μου, όπως ξέρεις. Αφού μπήκα, όμως, στα βαθιά, θα κολυμπήσω και ό,τι γίνει!

Θα “χτυπήσετε” στο θέατρο Βασιλάκου;

Δεν είναι υπέροχο θέατρο; Έχω μεγάλη όρεξη γι’ αυτό το νέο “χτύπημα”. Θα κάνουμε κάποιες πρώτες συναντήσεις πριν ξεχυθούν όλοι σε περιοδείες και θα αρχίσουμε κανονικά πρόβες τον Αύγουστο.

Διακοπές στην Αίγινα έχει και φέτος το μενού;

Διακοπές στην Αίγινα για πάντα! Εκεί είναι το ησυχαστήριο μας, εκεί έρχονται οι κολλητοί μας, εκεί κάνουμε τις βουτιές μας για να πάρουμε δυνάμεις για όσα έρχονται. Να γεμίσουμε μπαταρίες.

Με τον παππού Θοδωρή Αθερίδη;

Είναι πολύ χαρούμενος! Πετάει από την χαρά του, τον είδες; Είμαστε όλοι μας χαρούμενοι με την Φωτεινή μας, που θα γίνει μαμά. Και ανυπομονούμε για το μωρό.

Για την ώρα έχετε δύο “μωρά” στο σπίτι.

Ο σκύλος μας ο Γιάννης και ο γάτος μας ο Φώτης. Λατρείες! Τους λατρεύουμε!

Read More

And More