Σνόμπαρε το δικαστήριο ο Μιχάλης Λιάπης – Διεγράφη από τη ΝΔ

Σήμερα ο Mιχάλης Λιάπης, ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο ίδιος προκειμένου να απολογηθεί.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε στην ευελπίδων και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός είναι εκτός Αθηνών – μπορεί και στο εξωτερικό – και μάλιστα επικαλέστηκε και πρόβλημα υγείας, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νιώθει συμφόρηση λόγω ενός ανευρύσματος που του είχε παρουσιαστεί πέρυσι.
Και παρότι έχει το δικαίωμα να μην παραστεί προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του!
Τελικά, η δίκη πήρε αναβολή προκειμένου ο κ. Λιάπης να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τι είχε πει στον ανακριτή
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιάπης, στον ανακριτή, υποστήριξε ότι τον Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του πολυτελούς τζιπ. Υποστήριξε ότι έχει πληρώσει τέλη και για το 2013. “Δεν είναι ότι δεν έχω να φάω. Δεν κάνω τον φτωχό αλλά συνταξιούχος είμαι και όπως και να το κάνουμε το τεκμήριο είναι ένα ποσό…”, φέρεται να είπε.
Πρόσθεσε ότι το αυτοκίνητο το είχε σε αποθήκη στο Πόρτο Ραφτη κι επειδή θα φύγει για ταξίδι στην Ασία το έβγαλε για να το κινήσει για να μην μείνει από μπαταρία. “Γι’ αυτό το λόγο δεν είχα ούτε το δίπλωμα μαζί”, είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα όπως είπε σκόπευε γυρνώντας από το ταξίδι να πάρει πίσω τις πινακίδες.
Όταν τον ρώτησαν γιατί είχε πλαστές πινακίδες είπε: “Γιατί είχα βγάλει κάτι πινακίδες. Τι να πω; Πως δεν φταίω; Φταίω! Ήταν η κακιά η ώρα και πρέπει να τιμωρηθώ”.

Στο μεταξύ η ΝΔ, διέγραψε 48 ώρες μετά το περιστατικό από το κόμμα τον πρώην υπουργό

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ίσως να ήταν το γεγονός ότι και σήμερα ο κ. Λιάπης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σνομπάροντας την διαδικασία και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται στο εξωτερικό στο προγραμματισμένο ταξίδι του.

Διάβασε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Newsit

Read More

And More