Πώς θα αποστειρώσεις βαζάκια για τις δημιουργίες σου…

Μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού ή νόστιμες σος μουστάρδας και μαγιονέζας; Όποια και να είναι η δημιουργία σου πρέπει να την διαφυλάξεις με τον καλύτερο τρόπο. Αποστείρωση τώρα…

Βάλε τα βαζάκια ανάποδα χωρίς το καπάκι σε βαμακερή πετσέτα  και επάνω στη σχάρα του φούρνου. Άνοιξε το φούρνο σου στους 150oC και άφησε για 15 λεπτά! Προσοχή, αυτό πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την μαρμελάδα, το γλυκό ή τη σος. Δηλαδή πρέπει ό, τι ετοιμάσεις να μπει στο βαζάκι καυτό.

Βγάλε αμέσως τα βαζάκια από το φούρνο με πετσέτα, γέμισε με μέχρι το χείλος και κλείσε το καπάκι. Αναποδογύρισε αμέσως το βαζάκι επάνω σε πετσέτα και άφησε έτσι μέχρι να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει, μπορείς να αποθηκεύσεις τα βαζάκια στο ντουλάπι σου για αρκετό καιρό, ήσυχη πως δεν πρόκειται να πάθει τίποτα μέχρι να την χρειαστείς. Κάθε βαζάκι που ανοίγεις, καλό είναι να το φυλάς στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις!

Read More

And More