Σοφία Μπεκατώρου: «Ένιωσα ξανά ότι βυθίζομαι στη θλίψη – Λέω, 12 χρόνια ψυχανάλυση και είμαι πάλι στα ίδια;»

Η Σοφία Μπεκατώρου συμμετείχε στο συνέδριο για τη γυναικεία ενδυνάμωση που πραγματοποίησε το περιοδικό Marie Claire, όπου και μίλησε για την απόφασή της να αποκαλύψει ανοιχτά πως δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, που χάρη στη δική της εξομολόγηση άνοιξε η συζήτηση για το #Metoo στην Ελλάδα, μίλησε για την μητρότητα, αναφερόμενη σε μια από τις ιδιαίτερες στιγμές που βίωσε με την κόρη του.

«Μου αναδύθηκαν πολύ διαφορετικά συναισθήματα και όταν έγινα μητέρα, να μην αφήσω κανέναν άλλο να πληγωθεί. Ήταν σαν να το έζησα ακόμα μία φορά, δεν ήταν εύκολο. Ένιωσα ξανά ότι βυθίζομαι στη θλίψη. Λέω, τότε, 12 χρόνια ψυχανάλυση και είμαι πάλι στα ίδια; Συνειδητοποίησα όμως ότι πλέον μπορούσα να σταθώ αλλιώς απέναντι στο γεγονός», δηλώνει η Σοφία Μπεκατώρου.

«Όταν επαναλαμβάνουμε ένα γεγονός για έναν ιδιαίτερο λόγο, λέμε οκ, αυτό είναι που με καθορίζει; Τι άλλο θέλω να κάνω; Λίγο να μετατοπιστούμε από την αρχική μας στάση είναι αρκετό για να αλλάξουμε. Μετατοπίστηκα λοιπόν λίγο, αλλά όχι μακριά. Είμαι κοντά σε επιζώσες, αλλά προσπαθώ να βοηθήσω άλλα θύματα με έναν τρόπο που προσφέρει μια λύση. Γι’ αυτό και με εκφράζει το επάγγελμα της ψυχολόγου, θέλω να βοηθήσω και άλλους να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη και να προχωρήσουν στη ζωή τους», περιγράφει στη συνέχεια.

Για την μητρότητα η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε: «Σίγουρα ένας γονέας ισχυρός μπορεί να δυσκολέψει ένα παιδί στην επιλογή του επαγγέλματος, προβάλλουμε και τις δικές μας επιθυμίες πάνω τους. Πέρασα από αυτή τη διαδικασία όταν ήταν πιο μικρά τα παιδιά μου και τελικά συνειδητοποίησα ότι πρέπει να τους δώσω χώρο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ένα παιδί εκφράζεται είναι θετικό, ακόμα και αν είναι, για τους γονείς, πιο δύσκολο στη διαχείρισή του».

Ενώ για την ιδιαίτερη στιγμή με την κόρη της: «Μια φορά πήγα την κόρη μου ξυπόλητη στον Πειραιά, τριών ετών, και με κοιτούσαν όλοι, τύπου, μάνα είσαι εσύ; Δεν γνώριζαν όμως τι είχε προηγηθεί. Αφού δεν ήθελε με τίποτα να φορέσουμε παπούτσια, πήγαμε ξυπόλητοι στον οδοντίατρο. Αργότερα, θα μου έλεγε: μαμά, σε έβλεπα ξυπόλητη στη θάλασσα και ήθελα κι εγώ να είμαι ελεύθερη σαν εσένα. Φαντάσου τι μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός παιδιού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

Read More

And More