Σοφία Τουντούρη: Πώς κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Γιώργο Νταλάρα

«Από μικρή, τα καλοκαίρια, πήγαινα στο γραφείο του πατέρα μου, μονίμως εντυπωσιασμένη από τις συσκευές που έβλεπα: υπολογιστή, φωτοτυπικό, μεγάλα τηλέφωνα. Έγραφα στο χέρι όλα τα νέα της γειτονιάς, τα έβγαζα φωτοτυπίες, κολλούσα φωτογραφίες και στη συνέχεια τα έδενα με κορδελάκια. Τις πουλούσα 200 δραχμές. Το περίεργο ήταν πως τις αγόραζαν. Ήμουν από μικρή συντάκτρια, γραφίστρια, εκδότρια… Στη συνέχεια έβλεπα το δελτίο ειδήσεων και, αντί να τραγουδάω με τη βούρτσα, εγώ στηνόμουν στην ψηλή καρέκλα στην τραπεζαρία και εκφωνούσα με τη σειρά μου τα νέα», λέει η Σοφία Τουντούρη στο περιοδικό People και τον Γιώργο Πράτανο.

Όταν πήρε το πτυχίο, πήγε στην ΕΡΤ3 ως ασκούμενη. «Το πάλεψα, τους έπεισα και ξεκίνησα στο δελτίο ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές. Στη συνέχεια ήρθαν οι εφημερίδες, το κοινωνικό ρεπορτάζ, το περιοδικό Adore και το Μακεδονία TV».

Μια συνέντευξη που χάρηκε ήταν αυτή του Αλέξη Μανθεάκη στο Πρω1νό. «Αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για τον περιβόητο κόκκινο φάκελο και για το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση από τον Αλβάρο. Αυτό ήταν μια καλή στιγμή. Γενικά, χαίρομαι πολύ όταν κάνω συνέντευξη με ανθρώπους που ξεφεύγουν από τις ταμπέλες και τα κουτάκια τους. Αυτές οι συνεντεύξεις σε κάνουν κι εσένα καλύτερο άνθρωπο. Ακόμη και οι πιο “δύσκολοι” μου έχουν χαρίσει πολλές τέτοιες στιγμές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας για παράδειγμα. Όταν έφτασα στο ραντεβού, είχα στο μυαλό μου έναν άνθρωπο αυστηρό, σπουδαίο καλλιτέχνη, που νόμιζα πως δεν θα είναι “ανοιχτός”. Διαψεύστηκα! Να πω δε πως, όταν έκλεισα τη συνέντευξη, παρέλειψα να του πω πως είμαι δημοσιογράφος ψυχαγωγικής εκπομπής. Είπα πως είμαι από το Μακεδονία TV, γενικά, δεν έκανα περαιτέρω διευκρινίσεις. Όταν συναντηθήκαμε, μου είπε πως θεώρησε ότι η συνέντευξη ήταν για το δελτίο ειδήσεων. Παρ’ όλα αυτά, την κάναμε και του άρεσε… Του άρεσε και η εκπομπή μας».

Η ίδια είχε κάνει μια συνέντευξη με το πρόσωπο των ημερών, τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι. Όσο για εκείνον από τον οποίο θα ήθελε να πάρει συνέντευξη, δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Θα ήθελα να τον ρωτήσω κάποια πράγματα σε μια πιο ανθρώπινη κουβέντα».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή

Read More

And More