Σοκάρει ο Σταύρος Ζαλμάς: “Έχω χάσει φίλους από το Aids”

Αυτές τις μέρες πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Μια Ξεχωριστή Μέρα” με την Δήμητρα Ματσούκα στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις, ακόμη κι αν βρίσκεται στο κατώφλι των 60. Ο λόγος για τον Σταύρο Zαλμά που μιλά στο Down Town για τη ζωή του, τη διασημότητα, την σεξουαλική παρενόχληση και το AIDS!

Τελευταία πολλοί ηθοποιοί καταγγέλλουν σκηνοθέτες και παραγωγούς για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Υπήρξε κάποιος που σου προσέφερε ανταλλάγματα για να κάνεις σεξουαλικούς συμβιβασμούς;

“Γνωρίζοντάς με κάποιος, εισπράττει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο. Μια φορά μου είχε συμβεί αυτό με έναν σκηνοθέτη, αρκετά επώνυμο, ο οποίος φέρθηκε πολύ χαζά. Ενώ, κανείς άλλος, δεν τόλμησε να μου φερθεί με αυτόν τον τρόπο, αυτός ο άνθρωπος τυφλωμένος από την εξουσία του, δεν μπόρεσε να καταλάβει με τι είδους άνθρωπο είχε να κάνει και υπέπεσε σε παραπτώματα. Σηκώθηκα και έφυγα αμέσως”.

Σου έδωσε, τουλάχιστον, το ρόλο;

“Έφυγα εγώ από τη συνεργασία, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Συνεργαστήκαμε μετά από χρόνια, σε κάτι άλλο, όπου η επικοινωνία και η επαφή μας ήταν σε τελείως διαφορετική βάση”.

 

Πρόσφατα μίλησες και για το AIDS. Πιστεύεις ότι εξακολουθεί να είναι ταμπού;

“Είναι κάτι που εξακολουθεί να υπάρχει ως και σήμερα και οι φορείς εξουσίας, εξακολουθούν να αδιαφορούν. Είμαι σε μια ηλικία που, όταν ξέσπασε το AIDS στην Ελλάδα, μέσα στη δεκαετία του ’80, άρχισαν να πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν τα εφόδια να αντιμετωπιστεί. Όλοι αυτοί έβγαιναν από μια περίοδο σεξουαλικής απελευθέρωσης, που ο έρωτας υπήρχε παντού χωρίς κανένα φόβο”.

Έχεις χάσει πολύ κοντινό σου άνθρωπο;

“Έχω χάσει φίλους. Υπήρξε περίοδο που κάθε τόσο πήγαινα σε κηδείες φίλων από την παρέα μου, την κλειστή μου παρέα”.

Μετά από το Άφρικα, που έγινες γνωστός από την μια μέρα στην άλλη, την ψώνισες;

“Όταν είσαι νέος, η εξουσία που σου δίνεται μέσα από μια επιτυχία είναι τεράστια. Μετά το Άφρικα δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω. Είχα βγει από τα νερά μου, είχα χαζέψει”.

 Διάβασε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!

Read More

And More