Σοκάρει πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής: «Έκλαιγα και έτρεχα όλη νύχτα στο σπίτι για να χάσω 200 γραμμάρια»

Η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Τσαβδαρίδου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» και σόκαρε μιλώντας για τις φρικτές εμπειρίες που έχει αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η Βασιλική Τσαβδαρίδου μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που έχει περάσει, οι οποίες αφορούσαν μεταξύ άλλων τις σκληρές προπονήσεις και τη μεγάλη πίεση για την διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης στην εφηβική ηλικία μεταξύ των 13 και των 16 ετών.

«Υπήρχε η αίσθηση ότι για να γίνεις καλός αθλητής πρέπει να τα αντέξεις αυτά και όποιος δεν μπορεί να τα αντέξει ήταν λίγος εκεί πέρα. Αυτό κατέστρεψε πολλούς αθλητές», είπε η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής.

«Και εγώ ζυγιζόμουν κάθε πέντε λεπτά για να δω ποιο θα είναι το βάρος μου για να πάω στο γυμναστήριο την επόμενη ημέρα. Έκλαιγα όλη τη νύχτα, έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια. Υπήρχαν εποχές που έκανα συνεχώς εμετό γι’ αυτό το λόγο».

«Η υγεία μας ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη από αυτή τη συμπεριφορά ενός προπονητή και δεν είχε καμία σχέση με μια οργάνωση εθνικής ομάδας. Δεν υπήρχε λ.χ. γιατρός να μας καθοδηγεί, παρά ένας προπονητής που μας έλεγε “δεν θα φάτε”», ανέφερε επίσης η Βασιλική Τσαβδαρίδου.

Read More

And More