Σόνια Θεοδωρίδου: “Ήταν τέτοια η επίθεση που έλεγα ότι θα με σκοτώσει”

Η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή Love It εξομολογήθηκε τη δική της τραυματική εμπειρία με αφορμή όσα βλέπουμε να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου.

Συγκεκριμένα η Σόνια Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό λεκτικής βίας που υπέστη στο παρελθόν από γνωστό τραγουδιστή, για την οποία όπως είπε μίλησε πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Υπήρχαν δύο άνθρωποι που έκαναν τη ζωή μου πάρα πολύ δύσκολη. Ήταν τόσο οξεία η επίθεση που έγινε στο πρόσωπό μου από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που για πρώτη φορά ένιωσα τρόμο θανάτου. Ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή μου και πιστέψτε με είμαι θαρραλέα. Ένιωσα ότι απειλούμαι φοβερά. Δε μπορούσα να βγω από το δωμάτιό μου. Έτρεμα. Δεν είχα ακούσει ποτέ άνθρωπο να ουρλιάζει και να κραυγάζει με αυτόν τον τρόπο. Έλεγα τώρα θα με σκοτώσει. Φερόταν σε όλη την ομάδα έτσι. Αυτός ο άνθρωπος βγήκε και υποστήριξε τους θύτες” είπε αρχικά ενώ λίγο μετά συνέχισε,

“Η κακοποίηση είναι ένα πράγμα που σε σημαδεύει και δεν μπορείς εύκολα να το πεις γιατί φοβάσαι τη δύναμη που σε πατάει κάτω. Για πολύ καιρό έβλεπα εφιάλτες, φοβόμουν όταν φώναζε κάποιος δυνατά και έχασα ένα είδος της εμπιστοσύνης που είχα στους συνανθρώπους μου. ‘Ηταν ένα ακραίο γεγονός. Φοβόμουν υπερβολικά πολύ. Έτρεμα. Έψαχνα να βρω γιατί για να συγχωρήσω. Είναι θέμα εξουσίας. Όταν δίνεις σε κάποιον εξουσία βλέπεις ποιος είναι πραγματικά».

Μάλιστα η Σόνια Θεοδωρίδου αποκάλυψε πως στον κόσμο της λυρικής μουσικής σκηνής υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί της που εκβιάζουν μαθητές να κοιμηθούν μαζί τους για να μπορέσουν να προχωρήσουν καλλιτεχνικά.

“Είχα μαθήτρια ανήλικη που ο καθηγητής της της έλεγε πως αν είχε ερωτική επαφή μαζί μου θα ανέβαινε κι άλλο πνευματικά” είπε και συνέχισε εξοστορώντας κι άλλα περιστατικά που έχουν συμβεί στην ίδια.

Read More

And More