Σωτήρης Κοντιζάς: Το who is who του κριτή του MasterChef – Ο κεραυνοβόλος έρωτας με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά

Το MasterChef έκανε πρεμιέρα για πέμπτη χρονιά το περασμένο Σάββατο και επιτέλους οι αγαπημένοι μας κριτές – Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης – επέστρεψαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Οι τρεις καταξιωμένοι σεφ έχουν απίστευτη χημεία μεταξύ τους και εμείς τους αγαπάμε εξίσου το ίδιο, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. Ο Σωτήρης Κοντιζάς από τη πρώτη στιγμή έκλεψε τις εντυπώσεις στο reality μαγειρικής με την εξωτική του ομορφιά, την εξυπνάδα του και το… ύψος του!

Ποιος είναι όμως ο γοητευτικός κριτής του MasterChef;

Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες αλλά και πολλά διαφορετικά προσόντα, που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής. Στο μενού της ζωής του θα βρεις το πτυχίο του από το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, την εργασία του ως μεταφραστή ιαπωνικής γλώσσας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ένα σύντομο πέρασμα από τον τραπεζικό κλάδο.

Θα έλεγες πως ο 37χρονος Σωτήρης Κοντιζάς είναι η συνταγή ενός «καλού μαθητή», αν μαζί με όλα αυτά δεν συμπλήρωναν το προφίλ του μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας, αυτοσχεδιασμού και απόλυτων ανατροπών. Η μεγαλύτερη από αυτές; Η απόφασή του τελικά να γίνει σεφ και να θέσει όλα τα παραπάνω προσόντα του στην υπηρεσία μιας διεθνούς καριέρας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Ξεκινώντας το 2007 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, όπου για δύο χρόνια θήτευσε πλάι στους μεγάλους chef Rasmus Kofoed και Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη …μεταγραφή του στο περίφημο The Ledbury του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham.

Ήταν φυσικό η τόσο εντυπωσιακή, γρήγορη και -πλούσια σε γνώση- πορεία του, να τον χρίσει το ίδιο γρήγορα Head Chef σε ένα από τα πιο trendy εστιατόρια της Αθήνας, το “Nolan”. Ο Σωτήρης Κοντιζάς μπορεί να μην είχε καμία σχέση με την τηλεόραση, ωστόσο πλέον ως κριτής του πιο πετυχημένου reality μαγειρικής, έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μας τηλεοπτικά πρόσωπα!

Η γνωριμία με τη σύζυγό του, Δέσποινα και τα τρία παιδιά τους

Ο Σωτήρης Κοντιζάς εκτός από πολύ πετυχημένος σεφ, είναι και ένας πολύ ευτυχισμένος οικογενειάρχης! Ο κριτής του MasterChef είναι παντρεμένος τα τελευταία χρόνια με την όμορφη Δέσποινα και μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την 5χρονη Αριάνα-Τσιχίρο, τον 2χρονο Κένζι και ακόμη έναν γιο, ο οποίος ήρθε στον κόσμο μόλις πριν λίγους μήνες. 

Πώς γνωρίστηκε με τη σύζυγό του; «Γνωριστήκαμε σε ένα εστιατόριο της Αθήνας. Με υποδέχθηκε, με έβαλε να καθίσω στο τραπέζι, μου πήρε παραγγελία και με σέρβιρε. Τη δεύτερη φορά που πήγα για φαγητό, της έδωσα το τηλέφωνό μου. Μετά από ένα ταξίδι το κατάλαβα – όπως και εκείνη, απ’ ό,τι μου είπε έπειτα από μια συζήτησή μας. Με τη σύντροφό μου ήμασταν πολύ μικρό χρονικό διάστημα μαζί και αποφασίσαμε να πάμε ένα ταξίδι στο Βιετνάμ για δύο εβδομάδες, όπου περάσαμε υπέροχα. Είχαμε κλείσει πού θα μείνουμε μόνο για τα δύο πρώτα βράδια και τις επόμενες δύο εβδομάδες σχεδιάζαμε το πρόγραμμα μέρα με τη μέρα. Όταν περνάς καλά με τον άλλο σε τέτοιες συνθήκες, καταλαβαίνεις πως κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Ο Σωτήρης είναι ένας άκρως αφοσιωμένος πατέρας και για εκείνον τα τρία του παιδιά είναι όλη του η ζωή! Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που μοιράζεται οικογενειακά στιγμιότυπα στα social media και μας κάνει να… λιώνουμε!

Φωτογραφίες: Instagram, NDP

Read More

And More