Σούζαν Ιτον – Η συγκλονιστική κατάθεση της αδελφής της άτυχης βιολόγου: Ήταν θαυμάσιος άνθρωπος, ράκος ο σύζυγος της”

Ζητώντας συγνώμη ξεκίνησε την απολογία του ο 28χρονος κατηγορούμενος, για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου όπου, από το πρωί διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Κατά την διάρκεια της απολογίας του τόνισε πως δεν βίασε την άτυχη γυναίκα, παρά μόνο, την χτύπησε  με το αμάξι και την «πέταξε» στη σπηλιά, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε, πως πιέστηκε από τις αρχές να ομολογήσει βιασμό στη δεύτερη κατάθεσή του.

“Ήταν θαυμάσιος άνθρωπος και μεγαλειώδης η αδελφή μου. Κοιμόμουν στο σπίτι μου, όταν με πήρε τηλέφωνο ο σύζυγός της και μου είπε ότι είχε εξαφανιστεί. Εκείνος μετά την αποκάλυψη του βιασμού και της δολοφονίας της είναι ένα ράκος” Με αυτά τα λόγια η αδελφή της βιολόγου Suzanne Eaton  άρχισε την κατάθεσή της για τη δολοφονία της Αμερικανίδας επιστήμονα που κακοποιήθηκε σεξουαλικά και στη συνέχεια υπήρξε θύμα του αποτρόπαιου  εγκλήματος που διέπραξε ο 28χρονος, τότε άνδρας από την Κρήτη.

Η αδελφή της Σούζαν Ιτον, Julie Broaddus, ταξίδεψε με ειδική άδεια για την Κρήτη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή μίλησε στους δημοσιογράφους για την αδελφή της, ενώ αποκάλυψε πως είχε  επικοινωνήσει μαζί της, πέντε μέρες πριν εξαφανιστεί. Μάλιστα περιέγραψε το ταξίδι και τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκε  μαζί της, λίγο καιρό πριν συμβεί το φρικτό έγκλημα.

Δες το βίντεο με τις δηλώσεις της αδελφής της άτυχης βιολόγου

«Ήταν ένα θαυμάσιο άτομο η αδελφή μου, ένας εξαίρετος επιστήμονας και πολύ αγαπητό άτομο. Διηύθυνε το δικό της εργαστήριο για περίπου είκοσι χρόνια. Ήταν πάντα πολύ χαρούμενη για τη δουλειά της», είπε η αδελφή της, περιγράφοντας το χαρακτήρα της άτυχης βιολόγου. Ήταν μια γυναίκα γεμάτη ευαισθησίες, δοτική σαν άνθρωπος. σύμφωνα με την αδελφή της, η οποία περιέγραψε πώς της συμπαραστάθηκε όταν εκείνη βίωσε την απώλεια της κόρης της από καρκίνο. «Πριν από έξι χρόνια είχα χάσει την κόρη μου από καρκίνο. Είχα έρθει πολύ κοντά με την αδελφή μου μετά την απώλεια του παιδιού μου. Βασίστηκα σε εκείνη για να το ξεπεράσω», είπε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε πόση δύναμη της είχε δώσει η Σούζαν, τότε, για να ξεπεράσει τον πόνο από το χαμό της κόρης της. Η συμπαράσταση της και η δοτικότητα που έδειξε σε εκείνη,  την έκανε να έρθει να καταθέσει σήμερα.

Η Τζούλι Μπρόντους Ιτον, συνεχίζοντας την κατάθεσή της, αναφέρθηκε και στον σύζυγό της αδικοχαμένης αδελφής της. Συγκεκριμένα τόνισε πως τόσο τα παιδιά της όσο και ο σύζυγός της βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούν να ξεπεράσουν ούτε την απώλειά της αλλά ούτε και τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε στον θάνατο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: ”Ο σύζυγός της δεν μπορεί καν να εργαστεί” τονίζοντας πως εκείνος έχει γίνει ένα ράκος από την μέρα που εξαφανίστηκε και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η φρίκη της δολοφονίας με θύμα την αγαπημένη του, σύζυγο Σούζαν. Μάλιστα όπως τόνισε ο σύζυγός της αδελφής της παρακολουθείται από ψυχίατρο γιατί έχει καταρρεύσει ψυχολογικά.

Η αδελφή της άτυχης βιολόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους της Κρήτης που βοήθησαν να βρεθεί η αδελφή της. «Όταν ήρθε η οικογένεια μου να ψάξει για την αδελφή μου, βρήκαμε εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν για αυτήν. Αστυνομία, ομάδες διάσωσης, απλούς πολίτες, πυροσβέστες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όπως σημείωσε υπήρξε και «ένας άνθρωπος που έγινε πολύ σημαντικός για μας καθώς μας φιλοξένησε και πέταξε το αεροπλάνο του για να ψάχνει να βρει την αδελφή μου. Τους ευχαριστώ όλους».

Read More

And More