Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: «Είναι ύβρις αυτό που είπε για τον Μάνο Χατζιδάκι»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αναφορά του συνήγορου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι.

Συγκεκριμένα, ο διάλογος που υπήρξε ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και σε έναν από τους μάρτυρες στη χθεσινή δίκη ήταν ο εξής: 

Κούγιας: Είναι ασυνήθιστες οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο κόσμο του θεάτρου και της τέχνης;

ΧΚ: Όχι, είναι σύνηθες, υπάρχει πολύ στο χώρο του θεάτρου.

Κούγιας: Όταν πήγε στην ανακρίτρια είπε ότι τον έχουν ερωτευτεί οι πιο ωραίοι άντρες και γυναίκες. Το έκρυψε ποτέ αυτό;

ΧΚ: Δεν κάναμε τέτοιες συζητήσεις.

Κούγιας: Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15-16-17-18 χρονών;

ΧΚ: Όχι, όχι.

Ένα από τα πρόσωπα που αντέδρασαν στην φράση αυτή του Αλέξη Κούγια είναι και ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος υπήρξε ανάμεσα στα πρόσωπα που έκαναν παρέα με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ μιλώντας στην εκπομπή “Super Κατερίνα” ανέφερε, 

«Αισθάνθηκα προσβεβλημένος γιατί εγώ τον Μάνο Χατζιδάκι τον είχα σαν πατέρα μου, σαν μέντορα. Δουλέψαμε δίπλα του πολύ νέοι, μόλις είχαμε βγει από τη σχολή. Έγραψα ότι δε θα επιτρέψουμε άλλη λάσπη στη ζωή μας γιατί αμέσως μετά τη δήλωση αυτή, πολύς κόσμος μπήκε στα social media και εξέφρασαν την ενόχλησή τους. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς το όνομα του Μάνου Χατζιδάκη μέσα σε μια τέτοια δίκη. Είναι ύβρις. Ήμασταν ένα ζυμάρι άνθρωποι και τον ακούγαμε σαν Θεό τον Μάνο Χατζιδάκι… » είπε ο Σπύρος Μπίμπίλας εκφράζοντας την επιθυμία και τν ελπίδα ο Αλέξης Κούγιας να βγει και να ζητήσει συγγνώμη.

Read More

And More