Σπύρος Μπιμπίλας: Ο φίλος και συνεργάτης του, Πέτρος Φιλιππίδης, τα παιδικά χρόνια και το σύμφωνο συμβίωσης

Καλεσμένος στην εκπομπή «Απλές Κουβέντες» βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας το βράδυ της Δευτέρας. Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε για τις εξελίξεις στον χώρο της υποκριτικής μετά τις καταγγελίες, την φιλία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και τα τωρινά δεδομένα στην προσωπική του ζωή.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας για το #Metoo

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κορονοϊός τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Ένα από τα καλά του κορονοϊού ήταν ο εγκλεισμός. Μείναμε όλοι οι ηθοποιοί χωρίς δουλειά… Οι άνθρωποι όταν μείνουν χωρίς δουλειά στον κλάδο μας και δεν έχουν να φοβηθούν την εξουσία, τους ανθρώπους της παραγωγής, τότε ανοίγει η καρδιά τους και αρχίζουν να λένε πράγματα που δεν θα τα έλεγαν ποτέ από τον φόβο μη διαλύσουν παραστάσεις και να μη κυνηγηθούν», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Και πρόσθεσε: «Δημιουργήθηκε μια συγκυρία η οποία ξεκίνησε από την Μπεκατώρου στον αθλητισμό, όπου και δεν συνεχίστηκε και πολύ στον αθλητισμό. Έγινε μετά στο θέατρο και ενώ ακούστηκαν τόσες καταγγελίες, η υπόλοιπη κοινωνία μένει σιωπηλή και δεν μιλά για όσα συμβαίνουν στον καθένα κλάδο χωριστά γιατί ο δικός μας χώρος είναι ένας χώρος λάμψης και… πουλάει το θέμα», τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Η μακροχρόνια φιλία και συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχα μια πολύ μεγάλη συνεργασία η οποία διήρκησε περίπου δέκα χρόνια, ένας άνθρωπος της ζωής μου, ένας άνθρωπος που γνώριζε πάρα πολλά πράγματα για μένα και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ και στην καριέρα μου γιατί έπαιξα δίπλα του, αλλά και σε προσωπικά  μου θέματα. Πολλές φορές μου κέντριζαν την προσοχή κάποια στοιχεία τα οποία φαινόταν περίεργα, αλλά επειδή ο χαρακτήρας του ήταν εκρηκτικός το θεωρούσα φυσιολογικό όλο αυτό που συνέβαινε τότε σε αυτόν τον άνθρωπο», παραδέχτηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

«Σε αυτό που του συνέβη σήμερα και μετά τις κατηγορίες προς τον ίδιο, αυτές οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν είναι επίσης γυναίκες που βρίσκονται στη ζωή μου. Δύο από αυτές τις γυναίκες είναι φίλες μου όπως ήταν και ο Φιλιππίδης. Νιώθω τεράστια θλίψη γι΄αυτόν τον άνθρωπο που αυτοκαταστράφηκε στην ουσία», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Τα παιδικά χρόνια στον Πειραιά

«Μεγάλωσα στο Πασαλημάνι, εκεί είχα σινεμά στη σειρά και κάθε Σαββατοκύριακο ο μπαμπάς και η μαμά μου, μας πηγαίνανε να δούμε ταινίες, ελληνικές και ξένες. Έτσι λάτρεψα κάποιους ηθοποιούς, όπως ο Βέγγος που ήταν το ίνδαλμά μου και ευτυχώς έπαιξα μαζί του, όπου τον αγάπησα και με αγάπησε. Και η Βουγιουκλάκη όμως ήταν σαν νεράιδα. Την λάτρεψα. Το σινεμά το λάτρεψα και θυμάμαι σε μια έκθεση στο δημοτικό έγραψα χαρακτηριστικά ότι το θέλω να τρυπήσω την οθόνη και να μπω μέσα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές», θυμάται ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Και ανέφερε για το περιστατικό που δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Μια μέρα η δασκάλα στο δημοτικό μας ρωτούσε με τη σειρά τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Φτάνει η δική μου η σειρά και λέω ότι θα γίνω ηθοποιός. Τι ήθελα να το πω… με σηκώνει από το αυτί και φωνάζει σε όλους: Κοιτάξτε τι θέλει να γίνει ο Σπύρος ότι γίνονται όλοι οι αγράμματοι, οι ανώμαλοι και οι αλήτες».

 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας για το σύμφωνο συμβίωσης

«Θέλω να κάνω σύμφωνο συμβίωσης. Είμαι κι ένας άνθρωπος ολιγαρκής. Έχω κάνει πολύ ωραίες σχέσεις στη ζωή μου, πάρα πολύ ωραίες, μέσα στις οποίες είναι και οι σχέσεις με την οικογένειά μου και τα αδέρφια μου, αλλά θέλω πριν φύγω από τη ζωή να κάνω σύμφωνο συμβίωσης, όχι γάμο. Θεωρώ πιο ισχυρό το σύμφωνο από τον γάμο γιατί ο γάμος είναι κάτι θρησκευτικό και δεν το θέλω», αποκάλυψε ο Σπύρος  Μπιμπίλας

Και ξεκαθάρισε: «Είμαι υπέρ των σχέσεων οι οποίες πρέπει να διαρκούν όσο διαρκεί η έλξη και η αγάπη γιατί μετά από ένα σημείο μένει μια αγάπη άλλου τύπου. Το ότι μένουν κάποιοι άνθρωποι μαζί μόνο και μόνο γιατί είναι… αναγκασμένοι, το θεωρώ λάθος», δήλωσε καλεσμένος στην εκπομπή, «Απλές Κουβέντες».

 

Read More

And More