Σπύρος Παπαδόπουλος – Δήμητρα Παπαδοπούλου: Μαζί σε θεατρική πρεμιέρα! [pics]

Τους γνωρίσαμε πριν από 27 χρόνια ως το πιο ανατρεπτικό τηλεοπτικό ζευγάρι στους «Απαράδεχτους», όπου άφησαν το στίγμα τους με τις ατάκες και το χιούμορ τους. Ο λόγος για τον τηλεοπτικό Σπύρο και την Δημητρούλα –κατά κόσμον Σπύρο Παπαδόπουλο και Δήμητρα Παπαδοπούλου– που διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια και έχεουν συνεργαστεί πολλές φορές.

Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί, που πέρσι είχαν συναντηθεί και στο πλατό του «Στην υγεία μας ρε παιδιά», με το αφιέρωμα που είχε κάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην Δήμητρα Παπαδοπούλου, έδωσαν το «παρών» στη θεατρική παράσταση «Δράκουλας»  στον Ελληνικό Κόσμο.

Ο φωτογραφικός  φακός του TLIFE τους συνάντησε κατά την είσοδό τους στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης που πρωταγωνιστεί η Λίνα Σακκά και οι δυο τους πόζαραν αγκαλιά, δείχνοντας πως η φιλία τους κρατά πολλά χρόνια…

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η θεατρική ομάδα “naan” και η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζουν το έργο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόουκερ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.  Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της φανταστικής λογοτεχνίας, για ένα αριστοτεχνικά δομημένο μυθιστόρημα, καθώς η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγια-μαρτυρίες των ηρώων της ιστορίας, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παραμένουν δυσανάγνωστα τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Το βιβλίο, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897 με μεγάλη επιτυχία και έκτοτε δεν έπαψε να κυκλοφορεί, ενώ στην Αμερική εξακολουθεί να είναι best-seller.

Ο Δράκουλας έγινε αφορμή για πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς η φιλοσοφική-μεταφυσική διάσταση που διαπερνά το έργο παραμένει αμετάβλητη συνεχίζοντας να ασκεί γοητεία.

Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα επιχειρεί μέσα από αυτό το άγριο παραμύθι  να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ μεταφυσικής και τέχνης δημιουργώντας παράλληλα ένα ενδιαφέρον ψυχαγωγικό θέαμα.

Το σκηνικό διαμορφώνεται σαν σε ναυάγιο μέσα στο νερό ενώ στον προθάλαμο της παράστασης, θα εξελίσσεται ένα παράλληλο εικαστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη θεματολογία του έργου που εκτός από  τον έρωτα, την ποίηση και την αιώνια δίψα για ζωή είναι και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More