Σπύρος Πώρος: Πρώτη κοσμική εμφάνιση μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα! [pic]

Η καριέρα του ξεκίνησε ως μοντέλο ενώ μετά τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη που είναι η φωτογραφία! Καθιερώθηκε ως fashion φωτογράφος. Έζησε πολλά χρόνια στον εξωτερικό αλλά πάντα γύριζε στην Ελλάδα. Τώρα μετά την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αργεντινή, ο γοητευτικό Σπύρος Πώρος βρίσκεται στην Αθήνα και χθες βρέθηκε σε ένα κοσμικό γεγονός για κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ και αυτό δεν είναι άλλο από τη φωτογραφία.

Ο Σπύρος Πώρος βρέθηκε χθες στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης του Νικόλαου που έγινε στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, με τίτλο «Aegean Desert»

Ο Σπύρος Πώρος με την Σαμάνθα Αποστολοπούλου

Λίγα λόγια για την Έκθεση Φωτογραφίας του Νικόλαου

Ως λάτρης της Ελλάδας και των ταξιδιών, ο Νικόλαος εμπνέεται από τη φύση. Σε ένα από τα ταξίδια του στη Ντόχα γνώρισε την Α.Ε. Σεΐχα Αλ-Μαγιάσαμπιντ Χαμάντ Αλ-Θάνι, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της τέχνης παγκοσμίως, η οποία τον προσκάλεσε να ταξιδέψει για να φωτογραφίσει την έρημο του Κατάρ. Κατά την περιπλάνησή του εντόπισε στοιχεία που θυμίζουν την πατρίδα του, την Ελλάδα, η οποία αποτελεί την κεντρική πηγή της έμπνευσής του. Ξεκίνησε τότε ένα εγχείρημα, να αναδείξει μέσα από το φακό του τους παραλληλισμούς μεταξύ της ερήμου και της θάλασσας, στοιχείων που είναι τόσο διαφορετικά αλλά και συγχρόνως τόσο όμοια. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ξεκίνησε να φωτογραφίζει αδιάκοπα εικόνες του Αιγαίου Πελάγους που συνομιλούσαν με τις αναμνήσεις του από το Κατάρ. Οι εικόνες που προέκυψαν υπογραμμίζουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των τοπίων, αντιπαραβάλλοντας τα δύο στοιχεία, την έρημο και τη θάλασσα. Τα έργα ταξιδεύουν τον θεατή μέσα από ένα οπτικό παιχνίδι τοπίων και πρόσληψης, δημιουργώντας έναν αναπάντεχο διάλογο. Έτσι γεννήθηκε η έκθεση Aegean Desert, η οποία αποτελεί την πρώτη θεσμική πολιτιστική πρωτοβουλία μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ

Read More

And More