Tiramisu! Συνταγή από Ιταλό Σεφ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Για να είσαι σίγουρη πως μια συνταγή θα έχει 100% επιτυχία, πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό! Έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς και ζητήσαμε τη συνταγή για το παραδοσιακό τιραμισού, από τον Ιταλό Σεφ Pasquale Lembo, σεφ στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Α! Σημείωσε πως τη δοκιμάσαμε από τον ίδιο πριν σου τη συστήσουμε…

Συστατικά

  • 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
  • 10 αυγά / μόνο τους κρόκους
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml λικέρ Amaretto
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 500 ml καφέ εσπρέσσο
  • 150 γρ κακάο
  • 150 γρ ζάχαρη για τον καφέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ.
  • Χτυπήστε τα για λίγο όλα μαζί.
  • Ετοιμάστε τον καφέ εσπρέσσο χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή και προσθέστε τα 150γρ ζάχαρης.
  • Μουσκέψτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και στρώστε τα μισά σε ένα πυρέξ.
  • Απλώστε μια στρώση κρέμας.
  • Από πάνω στρώστε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ κι απλώστε τη δεύτερη στρώση κρέμας.
  • Αφήστε το Tiramisu στο ψυγείο για 5 ώρες και πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με κακάο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164