Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η νέα καθημερινότητα με το μωρό και ο λόγος που του έδωσαν το όνομα Γιάννης - Εφραίμ

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η νέα καθημερινότητα με το μωρό και ο λόγος που του έδωσαν το όνομα Γιάννης – Εφραίμ | tlife.gr

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έγινε πριν περίπου δύο μήνες για τρίτη φορά μητέρα και πλέει σε πελάγη ευτυχίας, καθώς τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της Θέμης Σοφός επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσουν ένα αγοράκι. Έτσι ήρθε στον κόσμο ο Γιάννης-Εφραίμ και μαζί με τις κόρες τους – την Μαίρη και την Νάγια – συμπληρώθηκε η οικογενειακή τους ευτυχία. Η οικοδέσποινα του Happy Day παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη μετά τη γέννηση του γιου της στο περιοδικό TV Έθνος και στον Αλέξη Μίχα και μίλησε για τα συναισθήματα αλλά και τις αλλαγές στην καθημερινότητά της.

Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα μετά την έλευση του μωρού;

Αρκετά. Πριν επιστρέψω στη δουλειά, ήταν λίγο πιο εύκολα, με την έννοια ότι τα κορίτσια έφευγαν από το σχολείο και προσπαθούσα κάπως να αναπληρώσω τι χαμένες ώρες ύπνου. Τώρα δεν ξέρω που να πρωτογυρίσω… Στο «μαμά» της Νάγιας και της Μαίρης, στο μωρό; Ευτυχώς, έχω πολλή βοήθεια και από τον Θέμη και από την μητέρα μου και από την πεθερά μου.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η εντυπωσιακή τούρτα για τα γενέθλια της κόρης της! [pic] | tlife.gr

Το τρίτο παιδί ήταν κάτι που θέλατε ή ήρθε ξαφνικά;

Όχι. Ήταν κάτι που το θέλαμε. Αγαπάμε πολύ τα παιδιά. Είχαν μεγαλώσει τα κορίτσια και νιώθαμε έτοιμη για ένα ακόμη μωράκι.

Ήθελες αγόρι;

Ναι, ήθελα, αλλά δεν το πολυέλεγα στον εαυτό μου, καθώς θα ήταν άδικο να απογοητευτώ, αν ερχόταν ακόμη ένα κοριτσάκι. Αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ήταν “να είναι γερό το παιδί, ο Θεός ξέρει”.

Πώς αντέδρασε ο Θέμης όταν του ανακοίνωσες το φύλο;

Ήμασταν μαζί στον γυναικολόγο. Ρωτούσαμε τον γιατρό μας, τον Βαγγέλη Δεδούλη, που είναι φίλος μας: “Σίγουρα, Βαγγέλη;”. Κάναμε καιρό να το πιστέψουμε, γιατί ξέρεις, στην αρχή σ’ το λένε και με μία επιφύλαξη. Συγκινηθήκαμε πολύ.

Ιωάννης-Εφραίμ το όνομα του παιδιού. Πώς το επιλέξατε;

Είμαστε παραδοσιακοί σε αυτά τα ζητήματα. Ιωάννης ήταν το όνομα του πεθερού μου. Το δεύτερο όνομα προέκυψε από το γεγονός πώς ο Θέμης και εγώ έχουμε προστάτη τον Άγιο Εφραίμ. Εγώ επισκέπτομαι την μονή από μικρή ηλικία. Ο Θέμης είναι δικηγόρος της μονής, ενώ ήταν και ο πατέρας του. Όλο αυτό ήταν κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει από το πρώτο ραντεβού μας. Από την πρώτη φορά, λοιπόν, που έμεινα έγκυος είχαμε πει πως, εάν είναι αγοράκι, θα του δώσουμε και το όνομα του Αγίου Εφραίμ.

Η χρονιά άρχισε με μπαράζ δημοσιευμάτων. Αρχικά με το “είναι, δεν είναι έγκυος η Σταματίνα”, μετά με το φύλο του μωρού. Σε πίεσε όλο αυτό;

Ίσως και εγώ να έφταιξα, με την έννοια ότι σε κάποιους, αν δίνεις χώρο, εισβάλλουν στην προσωπική σου ζωή. Βέβαια, πρέπει να σου πω ότι δεν με άγχωσε όλο αυτό τόσο όσο στην αρχή του γάμου μου, που πριν έρθουν τα κορίτσια είχα τις δύο αποβολές. Ήμουν φρεσκοπαντρεμένη, και με ρωτούσαν “δεν θα κάνεις παιδί;”.

Πώς αποφάσισες να μοιραστείς αυτό το συμβάν με τον κόσμο;

Όταν έγινα μητέρα και ο πόνος καταλάγιασε, θέλησα να το μοιραστώ, γιατί πλέον το περνούν πολλές γυναίκες. Θεώρησα χρέος να το κουβεντιάσω ανοιχτά. Και ήθελα να περάσω το μήνυμα πως μία γυναίκα που αποβάλλει δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνει έγκυος στη συνέχεια.

READ more