Σταματίνα Τσιμτσιλή: Οι συμβουλές που δίνει στις κόρες της και ο τρόπος που κρατά ζωντανό τον γάμο της!

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για μια ακόμα τηλεοπτική σεζόν μαζί με την ομάδα της θα καλημερίζει τους τηλεθεατές μέσα από την εκπομπή Happy Day. Λίγο πριν την πρεμιέρα της, η γνωστή παρουσιάστρια παραχώρησε συνέντευξη στο «7 ΜΕΡΕΣ TV» και μίλησε για τη σχέση της με τον σύζυγό της, Θέμη Σοφό αλλά και τις συμβουλές που δίνει στις κόρες της, Νάγια και Μαίρη.

Μετά από εννέα χρόνια γάμου και τρία παιδιά, ποιο θα λέγατε ότι είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη αρμονική σχέση;

Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι να σέβεσαι και να κατανοείς τις ανάγκες του άλλου. Δηλαδή, εγώ ήξερα από πριν παντρευτώ και κάνω οικογένεια ότι ο άντρας μου είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ απαιτητική δουλειά. Ήταν κάτι που έπρεπε να αποδεχτώ ευθύς εξαρχής. Αυτό που εννοώ είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει όταν γνωρίζουν κάποιον να μην προσπαθούν να τον αλλάξουν. Τι νόημα θα είχε να αρχίσω να γκρινιάζω στον άντρα μου και να του λέω «δουλεύεις πάρα πολύ» από τη στιγμή που γνώριζα εξαρχής τον όγκο της δουλειάς του; Άρα, το κλειδί είναι να κατανοείς τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του άλλου και να τον σέβεσαι. Βέβαια, αφότου έρθουν τα παιδιά είναι σημαντικό να προσπαθείς να δημιουργείς τις συνθήκες ώστε να υπάρχει κάπου και το «οι δύο μας». Δε χρειάζονται υπερβολές. Απλά και όμορφα πράγματα που διατηρούν ζωντανή τη σχέση.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που έχετε λάβει;

Υπάρχουν αρκετά μεμονωμένα μηνύματα από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας και μου λένε πως αν δεν δουν την εκπομπή μας, δεν ξεκινάνε την μέρα τους, αλλά ως συγκινητική κρατάω συνολικά την επαφή μου με τον κόσμο που μας έχει συντροφιά στον πρώτο καφέ της ημέρας του.

Για ποιον λόγο επιλέξατε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Είναι ένα επάγγελμα που το επέλεξα μόνη μου και αυτό για εμένα έχει σημασία. Στους καιρούς που ζούμε με την αβεβαιότητα που υπάρχει για το τι θέλει να κάνει το κάθε παιδί μεγαλώνοντας, νιώθω τυχερή που στα 17 μου είπα μου αρέσει αυτό το επάγγελμα και θέλω να το ακολουθήσω. Τότε μου είχε δοθεί η ευκαιρία και έγραφα αμισθί κάποια κείμενα σε περιοδικά και είδα ότι είναι κάτι που με συναρπάζει. Ο βασικός λόγος που αγαπώ αυτή τη δουλειά είναι ότι τη διάλεξα, την πίστεψα και κατάφερα βήμα βήμα να διαγράψω μια πορεία. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό και αυτό είναι που λέω και στα παιδιά μου. Οι κόρες μου, παρόλο που είναι ακόμα μικρές, 6 και 7 ετών, έχουν τέτοιες ανησυχίες και με ρωτούν πώς θα ξέρουν μεγαλώνοντας τι δουλειά να κάνουν και πώς έκανα εγώ την επιλογή μου. Αυτό που τις συμβουλεύω λοιπόν είναι να ρωτήσουν την καρδιά τους. Για μένα το σημαντικό για να πετύχει ένας άνθρωπος στη δουλειά του είναι το να εντοπίσει αυτό που του αρέσει και αυτό που αγαπά.

Τώρα που τα κορίτσια σας αντιλαμβάνονται καλύτερα το επάγγελμά σας, σας κάνουν ερωτήσεις;

Μου κάνουν αρκετές ερωτήσεις, έχουν έρθει και στο στούντιο, έχουν δει την εκπομπή. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μας έχουν την τάση να απομυθοποιούν αυτό που κάνουμε και πολλές φορές δεν τους φαίνεται και τόσο σημαντικό. Αυτό που κάπως τους φαίνεται περίεργο είναι το πώς κάποιος μπορεί να με ξέρει και να έρθει να μου μιλήσει. Αλλά έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν και ρωτάνε, όπως και για τη δουλειά του μπαμπά τους. Όμως, καθώς ο πατέρας τους δουλεύει πάρα πολλές ώρες και επιστρέφει αργά, βρίσκουν τη δουλειά του αποτρεπτική και μου λένε “μαμά, σίγουρα δεν θέλω να γίνω δικηγόρος”. (γέλιο)

Read More

And More