“Πλούσια γεύση για όλους”: Το σχέδιο ενίσχυσης… γεύσης από την Knorr

Καλό και πλούσιο, γευστικό φαγητό και ευτυχισμένες στιγμές. Έννοιες που είναι βέβαιο πως όλοι έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας! Ένα δίπτυχο που μας ακολουθεί στη ζωή, αλλά και εμείς παραμένουμε πάντα πιστοί σε αυτό. Για όλες τις χαρούμενες στιγμές που μοιραστήκαμε πάνω από ένα καλό πιάτο, για όλα τα γέλια και τα δάκρυα που ξέσπασαν πάνω από “αναψοκοκκινισμένες” κατσαρόλες και για τις μικρές… εκρήξεις ευχαρίστησης που “σκάνε” στο πρόσωπό μας όταν δοκιμάζουμε κάτι μοναδικό, η Knorr έχει βαθιά γνώση! Και προσπαθεί καθημερινά να το δηλώσει έμπρακτα!

Για το λόγο αυτό, στις 25 Ιανουαρίου η Knorr και η Ελαΐς- Unilever Hellas παρουσίασαν το πρόγραμμα της δράσης “Πλούσια γεύση για όλους”. Το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα φιλοξένησε την παρουσίαση της μοναδικής πρωτοβουλίας της εταιρείας, που σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Μπορούμε” αναλαμβάνει να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας χιλιάδες προϊόντα και γεύματα για τις κοινωνικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα! Με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Εύη Φραγκάκη και βασικούς συνομιλητές το Marketing Manager της Ελαΐς- Unilever Hellas, Δημήτρη Σερίφη, το συνιδρυτή του “Μπορούμε”, Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, την Κλινική Διαιτολόγο και Αθλητική Διατροφολόγο Ειρήνη Μπαμπαρούτση και τη βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η παρουσίαση του προγράμματος “Πλούσια γεύση για όλους” κατέστησε σαφές ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και η Knorr δεσμεύεται να προσφέρει την άμεση και καθοριστική βοήθειά της.

Για τη φιλοσοφία της δράσης προσφοράς ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της Ελαΐς- Unilever Hellas δήλωσε: “Η έννοια του γευστικού φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες «πλούσιες στιγμές» και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν”. Τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του “Μπορούμε” λέγοντας: «Διαπιστώνεται πως αυτό που λείπει κυρίως αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι θερμίδες, αλλά αξιοπρέπεια. Το πρόγραμμα «Πλούσια γεύση για όλους» παρέχει το εξής βασικό στοιχείο: τη δυνατότητα δημιουργίας πιο γευστικών γευμάτων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν έναν ωφελούμενο να νιώσει πως δε δέχεται μόνο τροφή, αλλά μια πιο ανθρώπινη φροντίδα και βοήθεια».

Επιπλέον, η Knorr στοχεύει και στη στήριξη των εθελοντών που απασχολούνται στις κοινωνικές κουζίνες της Ελλάδας, δημιουργώντας μια σειρά από σεμιναριακά μαθήματα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαγείρων. Πάνω σε αυτό, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση σημείωσε: «Είναι σημαντικό να τρώμε καλά και να τρώμε σωστά, αλλά κυρίως να απολαμβάνουμε πλούσιες στιγμές με το φαγητό μας. Είτε κάποιος σιτίζεται σε μία κοινωνική κουζίνα είτε στο σπίτι, το να απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορεί να νιώθει καλά κάθε μέρα που περνά. Ειδικά, για τους ανθρώπους σε ανάγκη που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ένα γευστικό φαγητό τους δίνει πραγματικά τη δύναμη να συνεχίσουν». Και η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, δήλωσε: «Το φαγητό τρέφει και δυναμώνει όλα εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς, πιο γερούς και δεν τους αφήνει… μόνους. Οι κουβέντες γλυκαίνουν και όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν μόνο όσα τους ενώνουν με ένα πιάτο νόστιμο φαγητό».

Αναγνωρίζοντας ότι για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, δεν αρκεί μόνο η οικονομική ενίσχυση και η τεχνογνωσία, η Knorr με όραμα να κάνει τον κόσμο καλύτερο, μέσω της δημιουργίας ενός κινήματος από εθελοντές, προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή πρωτοβουλία.


Read More

And More