Στέφανος Ντούσκος: Αυτό είναι το κορίτσι που έκλεψε την καρδιά του 24χρονου Ολυμπιονίκη

Το πρώτο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο χάρισε στην Ελλάδα ο Στέφανος Ντούσκος τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Ιουλίου, κατακτώντας την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ανδρών.

Ο 24χρονος κωπηλάτης του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και φοιτητής Ιατρικής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και συγκινημένος άκουσε τον εθνικό ύμνο, μετά από μια μακροχρόνια πορεία γεμάτη από άπειρες ώρες προπονήσεων και πολλών θυσιών, έχοντας την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς του, αλλά και της συντρόφου του Ευαγγελίας Αναστασιάδου.

Η οικογένειά του τον στήριξε σε κάθε του βήμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, από μικρό παιδί βρέθηκε στο στίβο και στη συνέχεια στο άθλημα της κωπηλασίας. Ο χρυσός ολυμπιονίκης είχε μιλήσει για τη ζωή του το 2014, όταν έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας και ετοιμαζόταν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο:

«Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν έως την πρόκριση δούλεψα πραγματικά σκληρά. Οι θυσίες που απαιτούνται είναι τεράστιες. Πρέπει να είσαι πρωί και απόγευμα στον όμιλο. Ξεχνάς Κυριακές, αργίες, τα πάντα. Δεν σταματά ποτέ η προπόνηση. Χάνεις πολλά πράγματα από την καθημερινότητά σου. Δεν γίνεται να βγαίνεις το βράδυ με τους φίλους σου, γιατί δεν θα βγει η προπόνηση το επόμενο πρωί.

Για να είσαι στην Εθνική ομάδα, χρειάζεται να αφήσεις πίσω φίλους και οικογένεια. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος και σκληρός. Αν θες να διακριθείς, πρέπει να θυσιάσεις πολλά. Ο κόσμος μπορεί να βλέπει την τελική εικόνα, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί τις θυσίες που έκανα για να μείνω εντός ορίου (σ.σ. κιλών). Δεν έτρωγα μεσημέρια, δεν έτρωγα το βράδυ. Μασούσα παγάκια και τσίχλες, για να ξεχάσω την πείνα μου».

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, οι συντοπίτες του ετοίμασαν μια υποδοχή αντάξια των ολυμπιονικών της αρχαιότητας για τους οποίους οι πόλεις-κράτη γκρέμιζαν τα τείχη τους για να τους τιμήσουν.

Η προσήλωση του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία είναι πολύ μεγάλη, όμως στην καρδιά του έχει χώρο για την αγαπημένη του Ευαγγελία. Η αγάπη τους για την κωπηλασία τούς έφερε κοντά και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια δυνατή σχέση παρά το δύσκολο προπονητικό πρόγραμμα, γεμάτο πολύωρες προπονήσεις και αγώνες, που έχει ο καθένας τους.

Η 18χρονη νεαρή κωπηλάτρια του σωματείου Ν.Ο. Καστοριάς γράφει τη δική της διαδρομή στο χώρο του αθλητισμού. Μπορεί να μην πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο, όμως κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 του 2020 στο Ντούισμπουργκ. Η γλυκιά Ευαγγελία Αναστασιάδου ένιωσε μεγάλη υπερηφάνεια για τον Έλληνα ολυμπιονίκη και έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

«Κοιτάζω ώρες αυτή τη φωτογραφία κι όμως δεν θα έχω ποτέ αρκετά λόγια για να περιγράψω το πώς νιώθω. Γιατί δεν είναι θαύμα, ούτε ευκαιρία, ούτε τύχη όπως θα έλεγαν κάποιοι. Είναι σκληρή δουλειά, θέληση και κουράγιο. Και μιλάω γι’ αυτή τη θέληση που όσες φορές κι αν πέσεις θα σηκωθείς, γιατί ξέρεις πως μια μέρα θα τα καταφέρεις και ήρθε η μέρα. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να μπορούσα να είμαι εκεί για να σου κάνω τη μεγαλύτερη αγκαλιά του κόσμου και ας μην ήταν αρκετή. Είσαι στην κορυφή του κόσμου και παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος».

Τώρα οι δυο τους, μετά τη χρυσή επίδοση του αθλητή, θα μπορέσουν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, έτσι ώστε να ξεκουραστούν και να περάσουν ανέμελες στιγμές, καθώς τα τελευταία δυο χρόνια ο Στέφανος προετοιμαζόταν σκληρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κλεισμένος στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, κάνοντας εντατικές προπονήσεις.

Read More

And More